• Ελλάδα

    Πειθαρχική δίωξη για τον υπαρχιφύλακα της Φυλακής Πάτρας που κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών


    Σε αναστολή άσκησης των καθηκόντων του τέθηκε ο σωφρονιστικός υπάλληλος της Φυλακής Πάτρας που κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, ενώ ταυτόχρονα το υπουργείο Δικαιοσύνης κίνησε τη διαδικασία για να κριθεί η οριστική αργία του. Παράλληλα, με εντολή του υπουργείου Δικαιοσύνης, διευρύνεται ο πειθαρχικός έλεγχος μέσα στη φυλακή για να διαπιστωθεί εάν εμπλέκονται στην υπόθεση κι άλλοι σωφρονιστικοί.

    Ο υπαρχιφύλακας συνελήφθη χθες για διακίνηση ναρκωτικών, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση καθώς και για δωροδοκία-δωροληψία. Σε έρευνα που έγινε στη φυλακή της Πάτρας βρέθηκαν πέντε κινητά τηλέφωνα και μικρή ποσότητα (0,6 γραμμ.) κάνναβης.

    Το υπουργείο Δικαιοσύνης κίνησε την πειθαρχική διαδικασία κατά του σωφρονιστικού υπαλλήλου, αναστέλλοντας την άσκηση των καθηκόντων του ενώ απηύθυνε ταυτόχρονα ερώτημα για τη θέση του σε αργία.

    Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρει: «Τα ναρκωτικά δεν έχουν θέση στη φυλακή, σ’ αυτό δεν υπάρχει ουδεμία ανοχή. Η Πολιτεία αντιμετωπίζει το πρόβλημα των ναρκωτικών στη φυλακή με ελέγχους, αλλά και με προγράμματα απεξάρτησης. Κάθε άλλη επαφή με τα ναρκωτικά διώκεται και τιμωρείται άμεσα όπως ορίζει ο νόμος».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σόιμπλε: «Υπάρχει δυσκολία να βρεθεί συμφωνία με την Ελλάδα» – Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση Τσακαλώτου-Δανειστών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ολομέλειες Πρωτοδικείων: Αντισυνταγματικές οι αλλαγές στα υποθηκοφυλακεία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σταύρος Κοντονής: Συνάντηση με τον Αυστριακό ομόλογό του



    ΣΧΟΛΙΑ