• Top Stories

    Sueddeutsche Zeitung: Καιρός να αποδοθούν τα εύσημα στην Ελλάδα κάνοντας ελάφρυνση του χρέους.

    χρέος


    Με ένα άκρως ενθαρρυντικό δημοσίευμα για την Ελλάδα, η εφημερίδα του Μονάχου Sueddeutsche Zeitung αναφέρεται στην αύξηση της ανάπτυξης στην Ελλάδα, το πρώτο τρίμηνο του 2017, επισημαίνοντας πως έχει έρθει η ώρα οι πιστωτές της χώρας να καταλήξουν στην εκταμίευση της δόσης, αλλά και να επιβραβεύσουν την προσπάθεια με μια ελάφρυνση του χρέους.

    «Η Ηώ, η Ελληνίδα θεά-προσωποποίηση της αυγής γοήτευε όσους την έβλεπαν. Ο Όμηρος την υμνεί ως ροδοδάκτυλη, ροδοστεφή, χρυσήνιον. Έτσι, γοητεύτηκαν και οι δανειστές της Ελλάδας την Παρασκευή για την αυγή η οποία διαφαίνεται πλέον στην Ελλάδα: όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ καταγράφεται αύξηση κατά 0,4% του ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο του έτους, αντί της αναμενόμενης ελαφράς μείωσης», ξεκινά το δημοσίευμα της Sueddeutsche Zeitung.

    «Ρόδινες είναι και οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και για το υπόλοιπο έτος, διότι η Ελλάδα αναμένει αύξηση των τουριστών. Αυτό βοηθά την ανάπτυξη και ίσως παρακινήσει τους ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών να δοθεί η επόμενη δόση. Γι’ αυτό πρέπει ιδίως η γερμανική κυβέρνηση και ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να καταλήξουν να το αποφασίσουν ξεπερνώντας του ενδοιασμούς», συνεχίζει η  εφημερίδα.

    «Οι Έλληνες έπρεπε να περάσουν μια μακριά νύχτα για να μπορέσουν να δουν τώρα την αυγή. Ήταν μια νύχτα με πολλές θυσίες η οποία αφήνει πίσω της πολλούς φτωχούς ανθρώπους. Τώρα, είναι καιρός να αποδοθούν τα πολιτικά, συμβολικά και ψυχολογικά εύσημα στη χώρα κάνοντας ελάφρυνση του χρέους. Είθε να τους βοηθήσει η Αθηνά, η θεά της σοφίας και προστάτιδα της Αθήνας», καταλήγει το σχόλιο της Sueddeutsche Zeitung.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Απάντηση ΥΠΟΙΚ: Διαστρέβλωση των θέσεων του ESM τα δημοσιεύματα για νέο μνημόνιο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Να η τρομακτική αλήθεια. Για να πάρει κάποιος νέος μισθό 586 ευρώ πρέπει να παράξει 2.000 ευρώ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Bloomberg: Μεσοπρόθεσμα μέτρα για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους προτείνει ο ΕΜΣ



    ΣΧΟΛΙΑ