• Οικονομία & Επιχειρήσεις

    Ινστιτούτο «Max Planck»: Προτείνουν πρόσληψη έως 1000 Ελλήνων στελεχών στο Δημόσιο, με χρήματα της Κομισιόν

    • NewsRoom
    δημόσιοι υπάλληλοι


    Μια ομάδα από 500 έως 1.000 ικανά στελέχη για θέσεις- κλειδιά στο ελληνικό Δημόσιο προτείνει το σχέδιο δύο ερευνητών του Ινστιτούτου «Max Planck» (Μαξ Πλανκ) της Χαϊδελβέργης για την ανασύσταση του Ελληνικού δημοσίου. Η πρόσληψη και η μισθοδοσία τους, σύμφωνα με το σχέδιο, θα πρέπει να γίνει από την ίδια την Κομισιόν.

    Σύμφωνα με την Καθημερινή, τα νέα στελέχη θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουν την ελληνική υπηκοότητα. Η διαδικασία, όπως την προτείνουν οι ερευνητές του Ινστιτούτου «Max Planck», θα είναι ανοικτή και σε όσους εργάζονται ήδη στην Ελλάδα, αλλά θα στοχεύει πρωτίστως στους αποδήμους της νέας διασποράς.

    Έτσι, οι ερευνητές του «Max Planck» ελπίζεται ότι θα δοθεί κι ένα ηχηρό μήνυμα υπέρ της παλιννόστησης μέρους του ανθρώπινου κεφαλαίου που κατά τα χρόνια της κρίσης έχει διαρρεύσει στο εξωτερικό. Η διοίκηση θα μπορέσει να ενισχυθεί με στελέχη υψηλής κατάρτισης, που θα έχουν γνώση της ελληνικής πραγματικότητας, χωρίς να φέρουν τους εθισμούς της εγχώριας πολιτικής και διοικητικής κουλτούρας.

    Όσο για τις πιθανότητες επιτυχίας του σχεδίου; Ανεξάρτητοι επιστήμονες και παράγοντες με μεγάλη διοικητική πείρα, στους οποίους απευθύνθηκε η «Καθημερινή», εμφανίζονται μοιρασμένοι. Κάποιοι αξιολογούν την πρόταση ως ριζοσπαστική και αναγκαία ενώ  άλλοι αμφισβητούν αν έχει νόημα να αλλάξει η κεφαλή της διοίκησης, χωρίς να έχει μεταρρυθμιστεί πρώτα το «σώμα» της.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αλέξης Τσίπρας: Τα μέτρα θα εφαρμοστούν μόνο αν υπάρχει συμφωνία για το χρέος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δημήτρης Τζανακόπουλος: Το ΔΝΤ θέλει να οδηγήσει τη διαπραγμάτευση στο όριο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η επιστολή του πατέρα του 20χρονου σπουδαστή σοκάρει: «Όταν μισείς, τότε είσαι Χρυσή Αυγή»



    ΣΧΟΛΙΑ