• Top Stories

    Ακριβό θα είναι το τίμημα του Brexit για το Ηνωμένο Βασίλειο, εκτιμούν οι Γερμανοί

    brexit


    Σημαντικό θα είναι το οικονομικό χτύπημα που θα επιφέρει το Brexit στην βρετανική οικονομία φαίνεται πως εκτιμά το γερμανικό κοινοβούλιο, σύμφωνα με έκθεση που αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

    Το ΑΕΠ της Βρετανίας, σύμφωνα με τους Γερμανούς, μπορεί να είναι κατά 9,5% μικρότερο το 2030 από όσο θα ήταν αν η χώρα παρέμενε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ειδικά στην περίπτωση ενός «σκληρού Brexit». Μάλιστα, οι επιπτώσεις στην βρετανική οικονομία θα είναι πιο σημαντικές σε σχέση με τις επιπτώσεις του Brexit στις οικονομίες των 27 κρατών μελών της ΕΕ.

    Το  Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο ενεργοποίησε την Τετάρτη το άρθρο 50, οδηγείται σε ένα «σκληρό Brexit» και στην έξοδό του από την ενιαία αγορά αγαθών και υπηρεσιών. Ήδη οι πρώτες επιπτώσεις είναι φανερές, με μεγάλες τράπεζες να μεταφέρουν εκτός Λονδίνου μεγάλο αριθμό των εργαζομένων τους. Mε βάση την έκθεση, οι εταιρείες ήδη έχουν αρχίσει να είναι επιφυλακτικές στην πραγματοποίηση επενδύσεων στη Βρετανία λόγω της αβεβαιότητας. «Οι περισσότερες εταιρείες είναι σε στάση αναμονής» δήλωσε στη Ηandelsblatt o Μάρκους Σούλερ, στέλεχος της συμβουλευτικής εταιρείες KPMG.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οικονομικό Επιμελητήριο: Στα 4 δισ. ευρώ η ζημιά της Ελλάδας το 2017 από την καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Goldman Sachs: Ενεργοποιεί το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για το Brexit

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Lloyds: Οι Βρυξέλλες η έδρα για τη θυγατρική της στην Ε.Ε.



    ΣΧΟΛΙΑ