• Ελλάδα

    Μικρή μείωση στις ληξιπρόθεσμες οφειλές τον Μάιο

    • NewsRoom


    Μείωση στις ληξιπρόθεσμες οφειλές σημειώθηκε τον Μάιο, όπως προκύπτει από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, αφού το ποσό των 3,913 δισ., που ήταν τον Απρίλιο, πλέον έχει πέσει στα 3,842 δισ. ευρώ.

    Κατά το ίδιο διάστημα, οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων, ανήλθαν σε 1,210 δισ. ευρώ αντί των 1,050 δισ. ευρώ του Απριλίου ενώ οι αιτήσεις συνταξιοδότησης που εκκρεμούσαν, περιορίστηκαν σε 30 από 70 εκατ. ευρώ.

    Όπως αναφέρει το Λογιστήριο, από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάιο, είχαν διατεθεί προς τους φορείς της γενικής κυβέρνησης χρηματοδοτήσεις ύψους 173,4 εκατ. ευρώ, προκειμένου να εξοφληθούν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις τους.

    Οι πληρωμές για την εξόφλησή τους, έφτασαν τα 291 εκατ. ευρώ, λόγω των ταμειακών διαθεσίμων που υπήρχαν από το προηγούμενο έτος για τον ίδιο λόγο.

    Για τις εκκρεμείς επιστροφές φόρων οι εγκρίσεις χρηματοδοτήσεων από τον προϋπολογισμό, από την αρχή του έτους έως και τον Μάιο, ανέρχονταν σε 70 εκατ. ευρώ, ενώ είχαν καταβληθεί 85,3 εκατ. ευρώ.

    Τέλος, για την χρηματοδότηση εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης έως και τον Μάιο, είχαν διατεθεί 170 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό και είχαν καταβληθεί 121,6 εκατ. ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αυξάνονται συνεχώς οι κατασχέσεις για ληξιπρόθεσμα χρέη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτο! Πάνω από 325 εκατ. οι οφειλές στον δήμο Αθηναίων από 1 εκατ. πολίτες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ποιες ασφαλιστικές οφειλές εντάσσονται στην εξωδικαστική ρύθμιση



    ΣΧΟΛΙΑ