• Πολιτική

    Ο εφιάλτης των εργαζομένων του MEGA φτάνει στο τέλος του

    MEGA εργαζόμενοι


    Η απόκτηση του ΔΟΛ από τον Βαγγέλη Μαρινάκη αποτέλεσε μια μεγάλη «ανάσα» για τους εργαζόμενους του MEGA. Ο «Γολγοθάς» που περνούν εδώ και πολύ καιρό, φαίνεται να φτάνει σιγά-σιγά στο τέλος του. Ο κ. Μαρινάκης, ως νέος ιδιοκτήτης του ΔΟΛ, αποκτά το 22% του μεγάλου καναλιού, αναλαμβάνοντας τις μέχρι πρότινος οικονομικές υποχρεώσεις του Σταύρου Ψυχάρη. Την ίδια ώρα, ανάλογη στάση δηλώνει πως θα κρατήσει και ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος απέκτησε περίπου το 20% του MEGA μέσα από τον Φώτη Μπόμπολα.

    Η πώληση του ΔΟΛ, ήταν αυτό που άπαντες στο MEGA περίμεναν. Από την στιγμή που ο σταθμός άρχισε να ναυαγεί, όλοι οι εργαζόμενοι βρέθηκαν πρωταγωνιστές σε έναν «εφιάλτη», αφού αφενός δεν είχαν πληρωθεί πολλά από τα δεδουλευμένα τους και αφετέρου κινδύνευαν να μείνουν,  μετά από τόσα χρόνια, χωρίς δουλειά, ξεκινώντας ξανά από το μηδέν.

    Όλο αυτό το διάστημα, άκουγαν τους μεγαλομετόχους του καναλιού να μην μπορούν να κάνουν ουσιαστικά τίποτα, καθώς τα προβλήματα του Σταύρου Ψυχάρη και του ΔΟΛ δεν επέτρεπαν την πληρωμή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους.

    Η διαδικασία του πλειστηριασμού του ΔΟΛ και η σημαντική οικονομική προσφορά ενός επιχειρηματία του μεγέθους του Βαγγέλη Μαρινάκη αποτέλεσε την θρυαλλίδα που θα επιτρέψει να αρχίσουν οι εξελίξεις για τη λύση του δράματος των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

    Η Τετάρτη που τελείωσε ο εφιάλτης

    Από το πρωί της Τετάρτης, οι εργαζόμενοι ήταν μαζεμένοι στο MEGA, σε τέτοιο σημείο που δεν χωρούσαν στο κτήριο και αρκετοί βρίσκονταν ακόμα και στα πεζοδρόμια. Μιλούσαν με αγωνία στους συγγενείς και τους φίλους τους, περιμένοντας τα καλά νέα από τη διαδικασία που θα ολοκληρωνόταν το μεσημέρι, με το άνοιγμα των φακέλων των 4 προσφορών.

    Αλλά ακόμη και μεταξύ τους, εξέφραζαν την μεγάλη τους αγωνία για το τι μέλλει γενέσθαι με την πιο χαρακτηριστική φράση που είχε ειπωθεί να είναι ότι «είμαστε σε κρίση πανικού για το μέλλον μας».

    Μετά το άκουσμα της ευτυχούς κατάληξης, τα συναισθήματα που κυριάρχησαν ήταν της  χαράς και της ανακούφισης. Ο εφοπλιστής πήρε στην ιδιοκτησία του τον ΔΟΛ και οι εργαζόμενοι του ιστορικού τηλεοπτικού καναλιού ελπίζουν πια το μέλλον του να είναι ακόμα καλύτερο, ακόμα και από το ένδοξο παρελθόν του.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ιβάν Σαββίδης: Αιχμές κατά τραπεζών για την αποτυχία του να πάρει τον ΔΟΛ (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βαγγέλης Μαρινάκης: Πώς ένα πλοίο χρηματοδότησε την εξαγορά του ΔΟΛ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σφαγή στο Mega: Μπαίνει με 22,1% ο Μαρινάκης. Πώς διαμορφώνονται οι ισορροπίες

     



    ΣΧΟΛΙΑ