ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε την Παρασκευή πως αναμένει «πολλά κύματα ιρανικών επιθέσεων», έπειτα από τα μαζικά πλήγματα του ισραηλινού στρατού σε στρατιωτικές και πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν νωρίτερα σήμερα.
«Αναμένουμε να εκτεθούμε σε πολλά κύματα ιρανικών επιθέσεων», είπε ο Νετανιάχου σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα.
Επιπλέον, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ανέφερε πως το Ισραήλ είχε ενημερώσει τις ΗΠΑ σχετικά με τα σχέδιά του να επιτεθεί στο Ιράν, προτού τα υλοποιήσει.
«Αφήνω την αμερικανική θέση στους Αμερικανούς. Τους ενημερώσαμε εκ των προτέρων. Γνώριζαν για την επίθεση. Τι θα κάνουν τώρα; Αυτό το αφήνω στον πρόεδρο (Ντόναλντ) Τραμπ. Εκείνος αποφασίζει ανεξάρτητα», επισήμανε ο Νετανιάχου στο μήνυμά του.
«Δεν θα μιλήσω εκ μέρους του (Τραμπ). Εκείνος το κάνει αυτό ξεκάθαρα και αποφασιστικά. Είπε ότι το Ιράν δεν μπορεί να έχει πυρηνικά όπλα, δεν μπορούν να διαθέτουν ικανότητες εμπλουτισμού» πρόσθεσε.
Τραμπ: Δεν είναι ξεκάθαρο εάν το Ιράν εξακολουθεί να διαθέτει πυρηνικό πρόγραμμα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι «δεν είναι ξεκάθαρο» εάν το Ιράν εξακολουθεί να διαθέτει πυρηνικό πρόγραμμα, μετά τα σημερινά ισραηλινά πλήγματα.
Σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε ο Αμερικανός πρόεδρος υπενθύμισε ότι οι ΗΠΑ και το Ιράν έχουν προγραμματίσει συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης αυτήν την Κυριακή, ωστόσο δεν είναι βέβαιος εάν θα γίνει η συνάντηση. Επανέλαβε επίσης ότι «δεν είναι πολύ αργά» για να κάνει μια συμφωνία το Ιράν.
«Προσπάθησα να σώσω το Ιράν από την ταπείνωση και τον θάνατο», υποστήριξε, επιμένοντας ότι η Ουάσινγκτον «γνώριζε τα πάντα» για τα σχέδια του Ισραήλ.
Ο Τραμπ τόνισε επίσης ότι δεν ανησυχεί αν θα ξεσπάσει περιφερειακός πόλεμος ως αποτέλεσμα των πληγμάτων του Ισραήλ. Ο βασικός στόχος του Ισραήλ, πρόσθεσε, είναι να διασφαλίσει ότι το Ιράν δεν θα αποκτήσει πυρηνικά όπλα.
Το Ιράν έχασε την ευκαιρία να συνάψει συμφωνία με τις ΗΠΑ για το πυρηνικό πρόγραμμά του, όμως ενδέχεται τώρα να του δοθεί άλλη μία ευκαιρία, δήλωσε ο Τραμπ μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC News.
«Έχασαν την ευκαιρία για μια συμφωνία. Τώρα, ίσως να έχουν άλλη μία ευκαιρία. Θα δούμε», φέρεται να είπε ο Τραμπ.
Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, εκπρόσωποι του Ιράν του τηλεφωνούσαν αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Τεχεράνη εξακολουθεί να θέλει μια συμφωνία.
Διαβάστε επίσης:
Νέα επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν
Κρυπτονομίσματα: Ολίσθηση καθώς οι επενδυτές αναζητούν haven επενδύσεις λόγω γεωπολιτικών εξελίξεων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ερντογάν: Θέλει ρόλο μεσολαβητή μεταξύ Τεχεράνης και Ουάσινγκτον, πιέζει για τριμερή Τουρκίας, Ιράν και ΗΠΑ
- O Κένεθ Φαρίντ στο Allwyn Game Time φτιάχνει τον τέλειο παίκτη του Παναθηναϊκού
- Με… γνώριμες στο Europa League και σενάριο για «εμφύλιο» Παναθηναϊκού – ΠΑΟΚ!
- Γαλλία: Ο Λεκορνί πέρασε τον κρατικό προϋπολογισμό χωρίς ψηφοφορία – Πιθανές νέες προτάσεις μομφής
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.