• Πολιτική

    Νέες απειλές Τουρκίας: Να σταματήσει τις προκλήσεις η Ελλάδα, αν δεν θέλει «ανεπιθύμητα γεγονότα» στο Αιγαίο

    • NewsRoom


    Η μη έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών από την Ελλάδα αποτελεί παραβίαση του διεθνούς δικαίου, δήλωσε εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεκίρ Μποζντάγ την Τρίτη.

    O ίδιος κάλεσε την Ελλάδα να εγκαταλείψει ενέργειες που όπως δήλωσε είναι προκλητικές, αν θέλει να αποφύγει «ανεπιθύμητα γεγονότα» στο Αιγαίο.

    Μιλώντας μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Άγκυρα, ο Μπεκίρ Μποζντάγ αναφέρθηκε επίσης και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, λέγοντας πως η Τουρκία δεν αντιμετωπίζεται δίκαια ή αντικειμενικά, αφού η Επιτροπή έδωσε στη δημοσιότητα την ετήσια έκθεσή της για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, όπου σημειώνεται ότι η Άγκυρα απομακρύνεται από τις ευρωπαϊκές αξίες.

    Μάλιστα ο εκπρόσωπος σχολίασε πως οι θετικές δηλώσεις της έκθεσης δεν είναι αρκετές για να κρύψουν την άδικη αντιμετώπιση.

    Νωρίτερα, η έκθεση προόδου που δημοσίευσε η Κομισιόν για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας καλούσε την τουρκική κυβέρνηση να άρει άμεσα την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, εκφράζοντας ανησυχίες για την κατάσταση του κράτους δικαίου και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μογκερίνι: Όχι σε νέα κεφάλαια στις ενταξιακές συνομιλίες της Τουρκίας



    ΣΧΟΛΙΑ