ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Μονομερείς» χαρακτηρίζει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, τις έρευνες υδρογονανθράκων στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ). Προειδοποιεί ότι θα στηρίξει το ψευδοκράτος και τα «αναπαλλοτρίωτα δικαιώματα του Τουρκοκυπριακού λαού στις πλουτο-παραγωγικές πηγές του νησιού», του οποίου, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «είμαστε συνιδιοκτήτες».
Νωρίτερα, εκπρόσωπος της ιταλικής εταιρίας πετρελαιοειδών ENI γνωστοποίησε ότι το σκάφος Saipem 12000 που διενεργεί γεωτρήσεις ανοικτά της Κύπρου δεν θα επιχειρήσει να μετακινηθεί προς τη νέα τοποθεσία που ήταν προγραμματισμένο, ύστερα από τις παρενοχλήσεις που δέχθηκε το απόγευμα της Παρασκευής από τουρκικά πολεμικά πλοία.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρίας, το Saipem 12000 θα παραμείνει στη θέση του μέχρι να επιλυθεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέα τουρκική πρόκληση: Παρεμπόδισαν το γεωτρύπανο της ΕΝΙ στην κυπριακή ΑΟΖ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Τουρκικές απειλές: Μπορούμε ταυτόχρονες στρατιωτικές επιχειρήσεις σε Αιγαίο και Συρία
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Απίστευτη τουρκική πρόκληση: «Μπορούμε να ελέγξουμε όλο το Αιγαίο!»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αδειάζει η κλεψύδρα για το πρόγραμμα εργασιακής εμπειρίας της ΔΥΠΑ – 40.000 θέσεις έχουν ήδη καλυφθεί
- Συνάντηση Μιχαηλίδου – Γκίκα για την ενίσχυση της οικογένειας και της γονεϊκότητας στη νησιωτική χώρα
- Alpha Bank: Deal με τη Universal του κυπριακού ομίλου Photos Photiades – Συγχωνεύονται με την ασφαλιστική Altius
- ΟΠΑΠ: Η Allwyn απέκτησε ακόμη 351.964 μετοχές για 6,4 εκατ. ευρώ
