• Πολιτική

    Νέα πυρά Κουόμο προς Τραμπ: Διευκολύνει την εξάπλωση της πανδημίας

    Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο


    Νέα πυρά προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ρίχνει με νέες δηλώσεις του ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο. «Η πανδημία του κορονοϊού επιδεινώνεται εξαιτίας του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος υποτιμά την κρίση και λέει στους Αμερικανούς ότι δεν χρειάζεται να φορούν μάσκες», ο ίδιος τη Δευτέρα σε συνέντευξη Τύπου.

    «Ο Τραμπ λέει πολλά πράγματα, σωστά; Δεν είναι απαραίτητα αλήθεια όσα λέει. Ο Τραμπ επινοεί στοιχεία. Αρνείται το πρόβλημα, το κάνει από την πρώτη μέρα αυτό. Είναι ακριβώς όπως η γρίπη. Θα εξαλειφθεί το Πάσχα. Θα έρθουν οι ζέστες και θα εξαφανιστεί. Έχει πει όλα αυτά τα πράγματα ο Τραμπ, και τίποτα από αυτά δεν ήταν αλήθεια», τονίζει ο Κουόμο και προσθέτει: «Ο Τραμπ θα μπορούσε να βοηθήσει στον περιορισμό της πανδημίας στις ΗΠΑ, την πιο πληγείσα χώρα στον κόσμο, απλώς αναγνωρίζοντας το πρόβλημα και φορώντας μάσκα σε δημόσιους χώρους. Αν δεν αναγνωρίζει το πρόβλημα, απλά διευκολύνει την εξάπλωση του ιού». «Αρνείται να φορέσει μάσκα. Ο αντιπρόεδρος Πενς και υγειονομικοί υπάλληλοι τον συμβουλεύουν να φορέσει μάσκα, και εκείνος δεν φοράει. Γιατί; Δεν έχω ιδέα’», τόνισε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης.

    Στη συνέχεια ο Κουόμο αναφέρθηκε στη δική του δουλειά και ότι αυτή θα μπορούσε να αποτελέσει παράδειγμα προς άλλες πολιτείες για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού: «Γνωρίζουμε ότι υπάρχει μοντέλο που αποδίδει στην εξάπλωση του περιορισμού του ιού. Το καταφέραμε σε μια πολύ άσχημη κατάσταση, είναι σπουδαίο αυτό που συνέβη εδώ. Δεν είχαμε απλά επτά κρούσματα, είχαμε το υψηλότερο ποσοστό μόλυνσης στη χώρα».

    Παράλληλα, ορισμένες πολιτείες όπως το Τέξας καταγράφουν νοσηλείες σε επίπεδα ρεκόρ καθώς τα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνονται. Ο δήμαρχος του Χιούστον, Σιλβέστερ Τέρνερ, δήλωσε την Κυριακή ότι τα νοσοκομεία της πόλης απέχουν λίγες μόνο εβδομάδες από το να κατακλυστούν πλήρως.



    ΣΧΟΛΙΑ