• Πολιτική

    Νέα ποινική δίωξη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος στον εξάδελφο του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκο Ζήγρα

    ακης-τσοχατζοπουλος-ζηγρας-νικος


    Τα στοιχεία που εστάλησαν στο πλαίσιο δικαστικής συνδρομής από τις ελβετικές αρχές, φέρονται να έγιναν η αιτία για την άσκηση μιας νέας ποινικής δίωξης σε βάρος του Νίκου Ζήγρα, του εξαδέλφου του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλου. Από τις δικές του χειμαρρώδεις αποκαλύψεις είχε αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι των δωροδοκιών σε συμβάσεις εξοπλιστικών για τις οποίες ήδη υπάρχουν τελεσίδικες καταδίκες.

    Οι επίκουροι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς άσκησαν ποινική δίωξη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος σε βάρος του Νίκου Ζήγρα για ένα έμβασμα 359.000 ελβετικών φράγκων. Το συγκεκριμένο ποσό εμφανίζεται ως νέο στοιχείο από τις αρμόδιες πηγές, οι οποίες υποστηρίζουν ότι αποκαλύφθηκε από τα στοιχεία που εστάλησαν στην Ελλάδα από την Ελβετία.

    Το έμβασμα φέρεται να αφορά υπόλοιπο ενός ασφαλιστήριου συμβολαίου στο όνομα του Νίκου Ζήγρα, την επίμαχη περίοδο των αμαρτωλών εξοπλιστικών συμβάσεων επί υπουργίας Ακη Τσοχατζόπουλου.

    Ο Νίκος Ζήγρας δεν έχει ενημερωθεί για την άσκηση της νέας ποινικής δίωξης σε βάρος του. Δια του συνηγόρου του Στέλιου Γκαρίπη υποστηρίζει ότι δεν είχε κανένα άλλο ασφαλιστήριο συμβόλαιο στο όνομα του, πλην του γνωστού, που ήδη έχει κριθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη και αφορά σε συμβόλαιο που κατά τους ισχυρισμούς του, έγινε μεν στο δικό του όνομα αλλά ουσιαστικά ανήκε στην Βίκυ Σταμάτη η οποία εισέπραττε και τα χρήματα.

    Σε δήλωση του ο κ. Γκαρίπης αναφέρει:

    «Έως σήμερα οι μόνες κλήσεις που λαμβάνει από τη Δικαιοσύνη ο Νίκος Ζήγρας είναι για να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας για τις παρανομίες που έχει αποκαλύψει. Κάποιες από αυτές τις παρανομίες αφορούν τη δράση πρώην συγκατηγορουμένων του σε τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες στην Ελβετία. Τις παρανομίες αυτές ο Νίκος Ζήγρας έχει καταγγείλει ενώπιον των Ελληνικών και Ελβετικών αρχών στο παρελθόν και συνεχίζει να τις καταγγέλλει, παρά τον πόλεμο που υπομένει επί έξι χρόνια για τη στάση του αυτή.»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δρίτσας προς Σαμαρά: Η προανακριτική δεν επιδίδεται σε «κομματικά τεχνάσματα και μεθοδεύσεις»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέος ΚΟΚ: Αυτά είναι τα εισοδηματικά κριτήρια για τα πρόστιμα!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Χωρίς την έγκριση των Βρυξελλών ψηφίζεται το νομοσχέδιο για το νέο ΚΟΚ-Ένταση μεταξύ Αθήνας και τρόικας



    ΣΧΟΛΙΑ