• Πολιτική

    Νέα παράπλευρη έρευνα για Novartis και «απειλές» Στουρνάρα – Τι κατέθεσε ο Μ. Καλογήρου

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    μιχαλης καλογηρου

    Μιχάλης Καλογήρου, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ


    Μια νέα εισαγγελική έρευνα βρίσκεται πλέον σε εξέλιξη για τα όσα διαδραματίστηκαν στο παρασκήνιο της διερεύνησης δωροδοκιών από τη Novartis.

    Αυτή τη φορά, για το αν ο Γιάννης Στουρνάρας αποπειράθηκε να απειλήσει εισαγγελείς και μάρτυρες της Novartis. Την ίδια ώρα, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου κατέθεσε στον Άρειο Πάγο, για τον «Ρασπούτιν» και για τα όσα διαδραματίστηκαν σε συναντήσεις του, με αντικείμενο την έρευνα για τη φαρμακοβιομηχανία.

    Ο κ. Καλογήρου κατέθεσε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ε. Ζαχαρή που «ψάχνει» τις καταγγελλόμενες έξωθεν παρεμβάσεις. Ο πρώην υπουργός έφυγε από το υπόγειο γκαράζ του δικαστηρίου, αποφεύγοντας να πει το παραμικρό για την κατάθεση του. Κλήθηκε σήμερα να καταθέσει, μετά την αναφορά του ονόματός του από τον Γιάννη Αγγελή.

    Ο τελευταίος, στην κατάθεσή του, έχει υποστηρίξει ότι, σε σύσκεψη, στην οποία συμμετείχε ο ίδιος με την τότε επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, ο Μ. Καλογήρου εμφανίστηκε ιδιαίτερα εκνευρισμένος από τους χειρισμούς της Ελένης Τουλουπάκη και τις επιρροές που δεχόταν από τον «Ρασπούτιν» και είχε συμφωνήσει να απομακρυνθεί από τη θέση της.

    Πάντως, ο Μιχάλης Καλογήρου είχε δημόσια πει ότι η μόνη συζήτηση που είχε με τον κ. Αγγελή ήταν «η άποψή του, σε σχέση με δημοσιεύματα για τη Novartis, καθώς και η προσωπική του νομική άποψη, σχετικά με τη μελλοντική συγχώνευση των ειδικών εισαγγελιών».

    Η αναφορά Τουλουπάκη

    Σε αναφορά που κατέθεσαν η Ελένη Τουλουπάκη και οι δύο επίκουροί της, υποστηρίζουν ότι ο Νίκος Μανιαδάκης, τον Οκτώβριο- Νοέμβριο του 2018, όταν ακόμη ήταν στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, τους ενημέρωσε πως τον κάλεσε ο Γιάννης Στουρνάρας στην Τράπεζα της Ελλάδας και του είπε πως γνωρίζει ότι είναι προστατευόμενος μάρτυρας. Και ότι τον απείλησε, λέγοντας πως αυτός και άλλα πολιτικά πρόσωπα, όταν αλλάξει η κυβέρνηση, θα τσακίσουν τους μάρτυρες και τους εισαγγελείς.

    Η αναφορά των εισαγγελέων κατατέθηκε τόσο στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, όσο και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών. Η τελευταία έχει ήδη διατάξει προκαταρκτική εξέταση.

    Αύριο, στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου έχει κληθεί να καταθέσει  ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Ο κ. Γεωργιάδης για τον οποίο ακόμη η Εισαγγελία Διαφθοράς δεν έχει αποφανθεί για την αρχειοθέτηση ή μη της δικογραφίας που τον αφορά σε σχέση με την Novartis, έχει μιλήσει για σκευωρία και στημένους μάρτυρες.



    ΣΧΟΛΙΑ