• Πολιτική

    Νέα κομματική στέγη ψάχνει ο Μπογδάνος – Χτυπά την πόρτα του Τζήμερου

    • NewsRoom
    Μπογδάνος

    Κωνσταντίνος Μπογδάνος


    Αισθητή την παρουσία του έκανε, τρόπον τινά, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο ανεξάρτητος βουλευτής της Α’ Αθηνών, ο οποίος το 2019 -άγνωστο γιατί- είχε μπει στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, αλλά τελικά διαγράφηκε δύο χρόνια αργότερα και αφού πρώτα είχε εξαντλήσει την υπομονή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

    Η αίσθηση είναι ότι με δύο ενέργειές του φαίνεται ότι εξαφάνισε και την όποια πιθανότητα επιστροφής του στη ΝΔ.

    Κατ’ αρχάς δεν υπερψήφισε το πόρισμα της πλειοψηφίας στην Εξεταστική Επιτροπή για την καταγγελλόμενη επιχείρηση χειραγώγησης ΜΜΕ και εταιρειών δημοσκοπήσεων, ενώ όταν είχε διαγραφεί, είχε πει ότι θα ψηφίζει μαζί με τους άλλους της ΚΟ της ΝΔ.

    Μάλιστα είπε ότι «είναι δεδομένο ότι σήμερα στην Ελλάδα υπάρχει μία -θα προσπαθήσω να το θέσω κομψά- πρωτοφανής συναντίληψη των ΜΜΕ με την κυβερνητική αντίληψη, πρόταση και γραμμή», και επιχειρηματολόγησε ως προς αυτό, διαμαρτυρόμενος ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο τον καλούσαν
    στα κανάλια εθνικής εμβέλειας «δύο τρεις φορές την εβδομάδα», αλλά από τότε που διαγράφηκε δεν τον καλούν πια.

    Έπειτα κατέθεσε και ερώτηση προς το υπουργείο Εξωτερικών για το αν υπάρχει «λαϊκή εντολή» για τα όσα συζητιούνται στις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία.

    Έτσι, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν έτοιμη τη σύμπραξη του κ. Μπογδάνου με το «Δημιουργία Ξανά – Θάνος Τζήμερος», κόμμα που το 2019 πήρε 0,74%.

    «Έχουμε πολύ καλές σχέσεις, μιλάμε, συζητάμε και ταυτιζόμαστε σχεδόν σε όλα τα θέματα που αφορούν την πολιτική – και την εσωτερική και την εξωτερική», δήλωσε εξάλλου για τον ανεξάρτητο βουλευτή ο κ. Τζήμερος, σε συνέντευξή του στον Real FM.

    Διαβάστε ακόμη:



    ΣΧΟΛΙΑ