• Top Stories

    Νέα δημοσκόπηση: Στον πάτο τα ποσοστά ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μόνο 1 στους 5 θέλει να συνεχίσει η κυβέρνηση


    Στον… πάτο βρίσκονται τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε δημοσκόπηση της εταιρείας Alco που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» – μιλάμε για ποσοστά τόσο χαμηλά, όσο δεν έχει καταγράψει στο παρελθόν κανένα κυβερνητικό κόμμα.

    Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 21,1%, έναντι 17,3% του ΣΥΡΙΖΑ (διαφορά 3,8%). Ακολουθεί με 6,1% η Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ με 5%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με 3,6%, η Ένωση Κεντρώων με 2,6%, οι ΑΝΕΛ και η Λαϊκή Ενότητα με 2,2% και το Ποτάμι με 1,8%.

    Αθροιστικά, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ συγκεντρώνουν ποσοστό κάτω του 20% (19,5%), ενώ η εικόνα απογοήτευσης από την κυβέρνηση επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι μόλις το 22% των πολιτών αναφέρουν πως θέλουν να συνεχίσει το έργο της η κυβέρνηση με την παρούσα μορφή της, ενώ το 38% προκρίνει σχηματισμό διαφορετικής κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή και το 21% προτιμά νέες εκλογές.

    Την ίδια στιγμή, το 72% των πολιτών εκτιμούν πως η κατάσταση στη χώρα θα επιδεινωθεί το επόμενο εξάμηνο, ένα ακόμα στοιχείο που δείχνει πως οι Έλληνες βλέπουν την κατάσταση στη χώρα να επιδεινώνεται καθημερινά και δεν έχουν πλέον εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να αντιμετωπίσει τα καθημερινά τους προβλήματα.



    ΣΧΟΛΙΑ