ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Γεωργιάδης κατά Κωνσταντοπούλου: Αναφορές σε «Τόλμη και Γοητεία» – Από τη Βουλή έως τα κανάλια λέει για το κοινοβουλευτικό μεγαλείο του Καραναστάση
Έντονη αντιπαράθεση συνέβη στην Βουλή μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και του Παύλου Πολάκη, με αφορμή την στέγαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης (ΠΕ.ΔΙ.) Ανατολικής Αθήνας του ΕΟΠΥΥ
Συγκεκριμένα όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Πολάκης κατήγγειλε τη διοίκηση του οργανισμού για αδιαφάνεια, επισημαίνοντας ότι η απόφαση για την απευθείας ανάθεση μίσθωσης ακινήτου στην Αγία Παρασκευή εμφανίζεται με αμφίβολες προδιαγραφές.
«Αυτή η απόφαση πρέπει να να μπει στο βιβλίο γκίνες. Είναι η μοναδική απόφαση οργανισμού που κατακυρώνει τέτοιο αποτέλεσμα και απευθείας ανάθεση, που δεν αναφέρει ούτε τον ιδιοκτήτη ανάδοχο, ούτε το τίμημα, ούτε τους χώρους και τις προδιαγραφές ακινήτου, ούτε το προσφερόμενο εμβαδόν, ούτε καν τη διεύθυνση και τον δήμο στον οποίο βρίσκεται. Αν δείτε την απόφαση αυτή, είναι να τραβάς τα μαλλιά της κεφαλής σου», είπε ο κ. Πολάκης.
«Κι εγώ ρωτάω, γιατί έγιναν αυτά, κύριε Γεωργιάδη;» σχολίασε ο κ. Πολάκης, προσθέτοντας: «Μήπως γιατί η εταιρεία που υπέβαλε τη μία και μοναδική προσφορά, τις 24/1/23, δεν έφερε καν νόμιμο τίτλο ιδιοκτησίας εκείνη την ημέρα;».
Η αντίδραση του υπουργού Υγείας ήρθε άμεσα. «Έχει ενδιαφέρον στη ζωή, όταν κάποιος κάνει μία καταγγελία και μία πράξη να είναι σε θέση και να αξιολογήσει ο ίδιος τον εαυτό του, αλλά και να επανακαθορίζει τη στάση του, όταν τελικά αυτά που καταγγέλλει λήγουν τη διαδικασία διερεύνησης».
«Μέχρι στιγμής στις τρεις βασικές καταγγελίες εναντίον μου, έχετε πάει κουβά. Έχετε έρθει ποτέ αντρίκια να πείτε συγγνώμη Γεωργιάδη σε αδίκησα; Συνεχίζετε με το ύφος του δικαστού Ντρέιφους, ούτε επιθεωρητής Κλουζό είστε, ούτε Ντρέιφους», σχολίασε ο υπουργός Υγείας.
Ο κ. Πολάκης, ωστόσο, δεν άφησε την ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη και απάντησε στον κ. Γεωργιάδη.
«Και ‘γώ χαίρομαι που σας ακούω, ειδικά όταν βλέπω ότι έχετε αδυναμία να απαντήσετε στην ερώτηση, λέτε “μα εγώ δεν ήμουν υπουργός” κ.τ.λ. και γυρίζετε την κουβέντα στην προσωπική μας αντιπαράθεση», σημείωσε.
«Μάλλον όνειρο είδατε, δεν με έχετε καταδικάσει, έχει αρθεί η ασυλία μου, είμαστε για να πάμε στο δικαστήριο. Είναι αυτό που σας έλεγα “λαδέμπορα” και θα αποδείξω ότι είστε λαδέμπορας, διότι δεν βάλατε διατίμηση όταν ήσασταν υπουργός Ανάπτυξης».
Διαβάστε επίσης
Ντόναλντ Τραμπ: Απειλεί με επιπλέον δασμούς 50% την Κίνα αν δεν πάρει πίσω τα αντίποινα
Ανάπτυξη 2,1% το 2025 βλέπει το ΔΝΤ για την Ελλάδα – Οι κίνδυνοι για την ελληνική οικονομία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Στη δικαστική μάχη εναντίον της Booking 1.000 Έλληνες ξενοδόχοι
- Ρούλα Τσοχαντάρη, η πιο καλή γκαρσόνα… της Βουλής: Από τα χέρια της έχουν πιεί καφέ Πρόεδροι της Δημοκρατίας, Πρωθυπουργοί, υπουργοί, βουλευτές
- Ελληνικές τράπεζες: Όλα όσα έγιναν στο συνέδριο της JPMorgan στο Λονδίνο – Τα πλάνα που παρουσίασαν οι CFOs
- Παπασταύρου στο mononews: Οι ενεργειακές συμφωνίες έχουν εθνικό πρόσημο, δεν χρειάζεται η μικρότητα της αντιπολίτευσης