Πολιτική

«Ναι» επί της αρχής, “όχι” στην αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια από ΝΔ

  • NewsRoom
Μητσοτάκης


Με γραμμή “ναι” επί της αρχής, αλλά καταψηφίζοντας το άρθρο 8, που αφορά στην δυνατότητα αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια, θα προσέλθει η Ν.Δ. στην ψηφοφορία που θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή.

Σύμφωνα με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όσον αφορά στη στάση που θα κρατήσει το κόμμα στο σχέδιο νόμου για την αναδοχή:

1. Η Ν.Δ. θα ψηφίσει “ΝΑΙ” επί της αρχής του ν/σ καθώς όλο το πνεύμα, αλλά και η ουσία του αποτελούν πλήρη υιοθέτηση των προτάσεων που έχει καταθέσει δημοσίως η ΝΔ ήδη από το 2016.

2. Θα καταψηφίσει το άρθρο 8 που αφορά την δυνατότητα αναδοχής και από ομόφυλα ζευγάρια, καθώς θεωρεί ότι θα αποβεί σε βάρος των παιδιών λόγω του παράγωγου στίγματος (bullying). Αντιπροτείνει δε στην κυβέρνηση είτε να αποσύρει το άρθρο προκειμένου ο νόμος να ψηφισθεί με την ευρύτερη δυνατή πλειοψηφία, είτε να περιορίσει τη δυνατότητα αναδοχής μόνον στα ετερόφυλα ζευγάρια, -νομικά έχει αυτή δυνατότητα.

Όπως επισημαίνουν πηγές, το όλο θέμα συζητήθηκε και στη σημερινή συνεδρίαση των τομεαρχών του κόμματος, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το στίγμα της παράταξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Θ. Φωτίου: Αν εξαιρεθούν τα ομόφυλα ζευγάρια θα την «πληρώσουν» και τα ετερόφυλα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χωρισμένοι σε δύο «στρατόπεδα» ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αντίθετη με την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια η Διαρκής Ιερά ΣύνοδοςΣΧΟΛΙΑ