• Πολιτική

    ΝΔ: Λέμε τα ίδια σε όλους, άλλοι παριστάνουν πως διαφωνούν και υλοποιούν μαζί την επιζήμια συμφωνία

    • NewsRoom
    Νέα Δημοκρατία ΝΔ


    Στην αντεπίθεση πέρασε η Νέα Δημοκρατία (ΝΔ) απαντώντας στην ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, σχετικά με τη συνομιλία της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Μαρίας Σπυράκη με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ.

    Η ΝΔ εγκαλεί τον Αλέξη Τσίπρα για «αθλιότητα και δειλία», ενώ αποστέλλει στο Μαξίμου, όπως αναφέρει, το βίντεο της ομιλίας της Μαρίας Σπυράκη από το βήμα της βουλής των Σκοπίων, στο πλαίσιο της διακοινοβουλευτικής επιτροπής Ε.Ε.- ΠΓΔΜ, στο οποίο η ευρωβουλευτής της ΝΔ, μπροστά στους Σκοπιανούς βουλευτές, διαφώνησε με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

    Όπως τονίζεται στην απάντηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «δυστυχώς για το Μαξίμου, η ΝΔ λέει ακριβώς τα ίδια πράγματα, με το ίδιο λεξιλόγιο, σε όλους τους συνομιλητές της, στο εσωτερικό και το εξωτερικό, σε αντίθεση με τους κ. Τσίπρα και Καμμένο που παριστάνουν στα λόγια ότι διαφωνούν, αλλά υπέγραψαν και υλοποιούν μαζί την εθνικά επιζήμια συμφωνία για την πατρίδα μας».

    Είχε προηγηθεί ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού στην οποία το Μαξίμου ανέφερε ότι «την ώρα που κατηγορούσε την κυβέρνηση για μυστική διπλωματία, ήταν η εκπρόσωπος τύπου του κόμματός του που συναντούσε μυστικά την ηγεσία της γειτονικής χώρας, πριν καν ξεκινήσει ο κύκλος των επαφών της ελληνικής κυβέρνησης για το ζήτημα της ονομασίας», και συνέχιζε: «Την ώρα που στο εσωτερικό παρίστανε τον Μακεδονομάχο, ήταν η εκπρόσωπος τύπου του κόμματός του που εξηγούσε στον κο Ζάεφ, ότι η αντίθεση της ΝΔ στη συμφωνία ήταν προσχηματική και είχε να κάνει με τις δεσμεύσεις του κου Μητσοτάκη στους ακροδεξιούς του κόμματος του». Παράλληλα το Μαξίμου ανέφερε ότι η ΝΔ και η κ.Σπυράκη οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις και η ειδικά η εκπρόσωπος του κόμματος, να σταματήσει τις «υπεκφυγές ότι δήθεν συνάντησε τον κ. Ζάεφ τυχαία όταν είχε πάει για καφέ».

    Η κ. Σπυράκη είχε νωρίτερα αποκαλύψει πως πράγματι συναντήθηκε σε δημόσιο χώρο, υπό την παρουσία μαρτύρων, με τον Ζόραν Ζάεφ στις Βρυξέλλες, ξεκαθαρίζοντας του πως η Νέα Δημοκρατία δεν συμφωνεί με τα όσα είχαν διαρρεύσει για τις συζητήσεις μεταξύ ΠΓΔΜ και Ελλάδας την περίοδο εκείνη και πως δεν θα στηρίξει κάποια συμφωνία, με τον Σκοπιανό πρωθυπουργό να εκφράζει την απογοήτευσή και τη δυσαρέσκειά του. Παράλληλα διέψευσε πως υπήρξε δεύτερη συνάντηση, καθώς την περίοδο που αναφέρει το δημοσίευμα της FAZ η ίδια βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μυστικές συναντήσεις Σπυράκη – Ζάεφ αποκαλύπτει η FAZ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μαρία Σπυράκη: Τυχαία η μοναδική συνάντησή μου με τον Ζάεφ – Δεν ήμουν απεσταλμένη του Μητσοτάκη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τι αποκαλύπτουν τα απόρρητα πρακτικά για τη διαπραγμάτευση Αθήνας – Σκοπίων: Η ευκαιρία με τον Τσίπρα



    ΣΧΟΛΙΑ