• Πολιτική

    ΝΔ: «Κλείδωσε» στην δεύτερη θέση του Επικρατείας η Μαριέττα Γιαννάκου

    • NewsRoom

    Μαριέττα Γιαννάκου


    «Κλείδωσε»στην δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ η πρώην υπουργός Μαριέττα Γιαννάκου. Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγες ημέρες, στην πρώτη θέση τοποθετείται ο πρώην ανώτατος δικαστικός και υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμένος.

    Η επιλογή της κ. Γιαννάκου έχει υψηλό συμβολισμό για την οδό Πειραιώς, καθώς στο πρόσωπό της ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να τιμήσει μια γυναίκα πολιτικό, η οποία αντιμετώπισε με σθένος και δύναμη όλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην πολιτική της δράση αλλά και στην προσωπική ζωή της. Έδωσε, λένε στελέχη της ΝΔ, αξιέπαινη μάχη με τα προβλήματα υγείας και σκληρό αγώνα ως υπουργός για να προωθήσει αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία, χωρίς να κάνει πίσω ούτε στις αντιδράσεις όσων αντιτάσσονταν στις αλλαγές, όπως για το πανεπιστημιακό άσυλο.

    Εκτός από τον κ. Πικραμένο και την κ. Γιαννάκου, σε εκλόγιμες θέσεις του γαλάζιου ψηφοδελτίου Επικρατείας τοποθετούνται δύο από τους στενούς συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη: ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Γεραπετρίτης και ο υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού Τάκης Θεοδωρικάκος.

    Στην Πειραιώς υπολογίζουν ότι θα εκλέξουν σίγουρα πέντε από τους 12 υποψήφιους βουλευτές του ψηφοδελτίου Επικρατείας που κατά πάσα πιθανότητα θα ανακοινωθεί σήμερα. Για την πέμπτη εκλόγιμη θέση οι πληροφορίες θέλουν να αναζητείται μια νέα γυναίκα που έχει διακριθεί λόγω της ενασχόλησής της με επιχειρηματικές πρωτοβουλίες.

    Για την τελευταία και τιμητική θέση, ο αρχηγός της ΝΔ τοποθέτησε τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, ο οποίος δεν είναι καν κομματικό μέλος και η επιλογή του έγινε για να συμβολίσει τα ανοίγματα που θέλει να κάνει η ηγεσία της Πειραιώς στις δημιουργικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας.

    Μαζί με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ο κ. Μητσοτάκης παρουσιάζει σήμερα σε εκδήλωση στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ.



    ΣΧΟΛΙΑ