Πολιτική

Πικραμένος και Μαρκουλάκης στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ

  • NewsRoom

Παναγιώτης Πικραμμένος


Ο πρώην  Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος είναι το πρόσωπο το οποίο επέλεξε η ΝΔ προκειμένου να βρίσκεται στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος, στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Το όνομα ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης αποκάλυψε πως για την τελευταία, τιμητική θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας επέλεξε τον ηθοποιό Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη.

Σε περίπτωση κλιμάκωσης σε βάρος της Κύπρου η Ευρώπη θα πρέπει να λάβει μέτρα

Σε περίπτωση που υπάρξει κλιμάκωση σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας η Ευρώπη θα πρέπει να λάβει μέτρα, είπε μιλώντας στο Star ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Tουρκία, αφού έχει προβεί σε κλιμάκωση πρέπει να αντιληφθεί έμπρακτα ότι δεν μπορεί να παραβιάζει τις διεθνείς συνθήκες, είπε.

Τόνισε ότι θα θέσει το θέμα στο ΕΛΚ και σε κατ’ ιδίαν συνάντηση που θα έχει αύριο με την κ. Μέρκελ.

Μίλησε για σιγουριά, αυτοπεποίθηση, και την ανάγκη για εθνική γραμμή. Σημείωσε ότι η χώρα έχει συμμαχίες εδώ και χρόνια και επέκρινε τον κ. Τσίπρα για υπερδραματοποίηση της κατάστασης. «Αν υπήρχε κάτι καινούργιο θα έπρεπε ο κ. Τσίπρας να έχει ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς, ανέφερε».

Σφικτή και ευέλικτη δομή θα έχει το υπουργικό Συμβούλιο της ΝΔ

Σφικτή και ευέλικτη δομή θα έχει το υπουργικό Συμβούλιο της ΝΔ δήλωσε στο Star ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Είπε πως σε θέσεις που χρειάζονται τεχνοκράτες θα υπάρχουν και εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί και υφυπουργοί.

«Υπάρχουν δυνατότητες για επενδύσεις»

Περιμένω επενδύσεις και βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης από τις επιχειρήσεις, είπε ο Κ Μητσοτάκης. Κάλεσε τις επιχειρήσεις να επιστρέψουν τις καταθέσεις που έχουν στο εξωτερικό στις ελληνικές τράπεζες καθώς δεν υπάρχει συστημικός κίνδυνος.

Είπε πως τα επιτόκια έχουν πέσει πλέον σε επίπεδα κάτω από αυτά της Ιταλίας.

Υπάρχουν δυνατότητες για επενδύσεις και είμαστε μπροστά σε επενδυτική άνοιξη της ελληνικής οικονομίας, ανέφερε.

«Τάσσομαι υπέρ της αύξησης του κατώτατου μισθού, διπλάσια από το ΑΕΠ»

Υπέρ της αύξησης του κατώτατου μισθού διπλάσια από το ΑΕΠ τάχθηκε ο κ. Μητσοτάκης. Σε δυο χρόνια θα έχει φθάσει τα 750 ευρώ, ανέφερε στο Star.

Θα διατηρηθούν τα επιδόματα είπε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε πως θα επαναφέρει τα πολυτεκνικά επιδόματα.

«Δεν θα απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος»

Υπάρχουν περιθώρια μείωσης των κρατικών δαπανών είπε ο κ. Μητσοτάκης. Ανέφερε μεταξύ άλλων τις προμήθειες των νοσοκομείων, την υλοποίηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και ολοκληρωμένων συστημάτων και την αύξηση συμπράξεων Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα.

Τόνισε ότι δεν θα απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος.

Μείωση του ΦΠΑ σε δυο συντελεστές 11% και 22%

«Δεν μπορούμε να μειώσουμε το ΦΠΑ αλλά μπορούμε να μειώσουμε άμεσα το ΦΠΑ συνολικά στην εστίαση στο 13%» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ. Η μείωση του ΦΠΑ σε δυο συντελεστές 11% και 22% θα γίνει το δεύτερο ήμισυ της θητείας μας», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Χαρακτήρισε σαχλαμάρες τα περί επταήμερης εργασίας και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για καλλιέργεια fake news σε βάρος της ΝΔ.

Αν δεν υπάρξει κυβέρνηση τότε η χώρα κινδυνεύει να ξαναπάει σε κάλπες λόγω απλής αναλογικής

Ισχυρή εντολή ζήτησε ο Κ Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι αν δεν υπάρξει κυβέρνηση τότε η χώρα κινδυνεύει να ξαναπάει σε κάλπες λόγω απλής αναλογικής.

Πρέπει να τελειώσει η περίοδος της τοξικότητας και του διχασμού, είπε και κάλεσε τους πολίτες να καταψηφίσουν την Χρυσή Αυγή και την Ελληνική Λύση του κ. Βελόπουλου.

«Καμία μείωση των συντάξεων»

Για έκτακτη ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων μίλησε ο Κ Μητσοτάκης μιλώντας στο Star. Δεσμεύθηκε ότι δεν θα υπάρξει καμία μείωση των συντάξεων.


ΣΧΟΛΙΑ