ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Απαράδεκτη» χαρακτηρίζει η ΝΔ την απόφαση της Αλβανικής κυβέρνησης με την οποία, όπως καταγγέλλει η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία, επιχειρείται η υφαρπαγή περιουσιών που ανήκουν σε Έλληνες της Χειμάρρας.
Όπως αναφέρει ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, η «αμήχανη πολιτική κατευνασμού» του Αλέξη Τσίπρα έχει «αποθρασύνει τον κ. Ράμα».
Αναλυτικά η δήλωση του Γιώργου Κουμουτσάκου:
«Η Αλβανική κυβέρνηση προχώρησε σε μια απαράδεκτη απόφαση που στρέφεται ευθέως κατά της ελληνικής εθνικής μειονότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είχαμε εγκαίρως προειδοποιήσει τον κ. Τσίπρα ότι η αμήχανη πολιτική κατευνασμού που ακολουθεί, αποθρασύνει τον κ. Ράμα. Οι περιουσίες των ομογενών μας στη Χειμάρρα πρέπει να επιστραφούν και η σχετική απόφαση να ανακληθεί άμεσα.
Ας κατανοήσει ο κ. Ράμα ότι οι καλές διμερείς σχέσεις και η ευρωπαϊκή προοπτική δεν οικοδομούνται με συνεχείς προκλήσεις».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σχέδιο για την υφαρπαγή της περιουσίας τους καταγγέλλουν οι Έλληνες της Χειμάρρας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πατριωτικές κραυγές, μηδενικό σχέδιο — και κόστος για τη χώρα
- AENAON: Πότε ολοκληρώνεται το Μητροπολιτικό Πάρκο που κατασκευάζουν Περιστέρης και Μυτιληναίος
- Δήμος Στασινόπουλος, ο άνθρωπος που γκρέμισε την παράγκα της «εγκληματικής οργάνωσης» του Βαγγέλη Λιόλιου
- Βίκτωρ Παπακωνσταντίνου (MORE): Επιτάχυνση της ανάπτυξης στο εξωτερικό και νέο μοντέλο με ΑΠΕ και μπαταρίες
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.