• Πολιτική

    ΝΔ: «Η Αχτσιόγλου απαιτεί από τα κανάλια να προβάλουν ψεύτικο μονταρισμένο βίντεο του Μαξίμου»


    Για υιοθέτηση fake news κατηγορεί η ΝΔ την Έφη Αχτσιόγλου και τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το μονταρισμένο βίντεο που κυκλοφόρησε από «Συριζοτρόλ» στο διαδίκτυο με αποσπάσματα της συζήτησης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κω με επιχειρηματίες και πολίτες.

    Η ΝΔ απέστειλε αμοντάριστο υλικό από τη συγκεκριμένη συζήτηση που αποδεικνύει πως η απάντηση στην οποία φέρεται να δίνει ο κ. Μητσοτάκης αφορούσε διαφορετική ερώτηση (για την γραφειοκρατία την οποία θα πρέπει να σαρώσει σαν «οδοστρωτήρας»), ενώ η θέση του κ. Μητσοτάκης σχετικά με τη συλλογική σύμβαση στον κλάδο του Τουρισμού είναι διαφορετική από αυτή που παρουσιάζεται στο μονταρισμένο βίντεο που διακινεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Μάλιστα η ΝΔ επιτίθεται στην Έφη Αχτσιόγλου η οποία αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο βίντεο κατά την παρουσία της σε πρωινή εκπομπή του Alpha. Στη συγκεκριμένη εκπομπή παρευρέθηκε και η Σοφία Ζαχαράκη, η οποία και παρουσίασε το αμοντάριστο υλικό, διαψεύδοντας την νέα εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ωστόσο, από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει για την γνησιότητα του εμφανώς μονταρισμένου υλικού, υποστηρίζοντας πως τα βίντεο που παρουσίασε η ΝΔ είναι… πλαστά.  Μάλιστα, όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωση της η ΝΔ, η κα. Αχτσιόγλου απαίτησε από τους τηλεοπτικούς σταθμούς να προβάλουν το μονταρισμένο υλικό που απέστειλε ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι το τι πραγματικά είπε ο κ. Μητσοτάκης.

     Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της ΝΔ:  

    «Η μελλοντική Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Έφη Αχτσιόγλου έχασε σήμερα την ψυχραιμία της, όταν με βίντεο που προέβαλε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha καταρρίφθηκαν ενώπιόν της τα fake news που διακινεί ο ΣΥΡΙΖΑ και η ίδια για τη δήθεν επταήμερη εργασία.

    Στη συνολική τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη που προέβαλε ο Alpha, από πουθενά δεν προέκυψε καμία απολύτως αναφορά για τη δήθεν επταήμερη εργασία, όπως θέλησαν για μια ακόμη φορά να διακινήσουν τα τρολς του ΣΥΡΙΖΑ με κοπτοραπτική.

    Ενοχλημένη η κ. Αχτσιόγλου που καταρρίφθηκαν τα fake news της, αξίωσε εκ των υστέρων απ’ όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς να αναμεταδώσουν το ψεύτικο μονταρισμένο βίντεο του Μαξίμου, στο οποίο ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται τάχα να απαντά σε επιχειρηματία για το συγκεκριμένο θέμα, κάτι που δεν συνέβη ποτέ.

    Υπερθεματίζουμε του αιτήματος της κ. Αχτσιόγλου. Καλούμε και εμείς τα τηλεοπτικά κανάλια να προβάλουν όποια αποσπάσματα επιθυμούν από την τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη στη συνάντησή τους με τους παραγωγικούς φορείς της Κω. Διότι έτσι, όλοι πια θα καταλάβουν τις μεθόδους με τις οποίες η απερχόμενη κυβέρνηση εξακολουθεί να κατασκευάζει fake news, αδυνατώντας να συνειδητοποιήσει το μήνυμα που της έστειλαν οι πολίτες στις πρόσφατες εκλογές».

     



    ΣΧΟΛΙΑ