• Πολιτική

    ΝΔ για το σπίτι στο Σούνιο: Εθισμένος στο θράσος ο Αλέξης Τσίπρας

    • NewsRoom
    Νέα Δημοκρατία ΝΔ


    «Κύριε Τσίπρα, μην προσπαθείτε να φορτώσετε σε άλλους προβλήματα που προκαλείτε ο ίδιος στον εαυτό σας. Με την σημερινή απολογία σας αποδείξατε και πάλι ότι κατοικείτε στο σπίτι του ψέματος και παραθερίζετε στη βίλα της υποκρισίας» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον ΑΝΤ1.

    Η ΝΔ αναφέρει ότι «τα ψέματα που έχει πει ο κ. Αλέξης Τσίπρας για τη βίλα στο Σούνιο είναι τόσο προφανή, ώστε όσο τα επαναλαμβάνει, τόσο περισσότερο εκτίθεται. Ευρισκόμενος σε παράκρουση τα επανέλαβε και σήμερα« και προσθέτει:

    «Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, λοιπόν, ένας καλός ταβερνιάρης τού γνώρισε έναν καλό άνθρωπο, ο οποίος εξαντλώντας τα όρια της καλοσύνης του, δέχθηκε να ανακαινίσει ο ίδιος τη βίλα του και ύστερα να του τη νοικιάσει. Δέχτηκε, μάλιστα, να ξοδέψει για τις επισκευές περισσότερα από όσα θα περιμένει να εισπράξει από τα ενοίκια στα επόμενα χρόνια. Και όλα αυτά, ενώ το σπίτι είχε βγει προς πώληση για 1,2 εκατομμύρια ευρώ!».

    Τέλος η ΝΔ, υποστηρίζει ότι «όσο για τη δικαιολογία ότι 500 ευρώ το μήνα αντιστοιχούν, σήμερα, σε μία παραθεριστική κατοικία 141 τετραγωνικών, με ένα στρέμμα κήπου και μπροστά στη θάλασσα, τι να σχολιάσει κανείς. Αρκεί μια ματιά στις τρέχουσες τιμές του Σουνίου για να ξεσπάσει σε γέλια με τα αστεία επιχειρήματα του κ. Τσίπρα».

    Και καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ: «Είναι, μάλιστα, τόσο εθισμένος στο θράσος και τόσο στριμωγμένος από τις αποκαλύψεις, ώστε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στον κ. Μητσοτάκη, ζητώντας να μιλήσει για το ενοίκιο που πληρώνει εκείνος στο δικό του σπίτι. Όταν είναι γνωστό από το ‘Πόθεν Έσχες’ ότι η κατοικία του πρωθυπουργού αποκτήθηκε το 1997, επτά χρόνια πριν μπει στην πολιτική. Και, βεβαίως, είναι δηλωμένο από την πρώτη στιγμή».

    Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας

    Εφόσον δεν αποκαταστήσουν την αλήθεια, που δεν βλέπω να την αποκαθιστούν, θα υπάρξει και συνέχεια» δήλωσε το πρωί της Παρασκευής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στους δύο δημοσιογράφους στους οποίους έστειλε εξώδικο, για όσα έγραψαν για το σπίτι στο Σούνιο.

    Τους έχω δώσει την ευκαιρία να αποκαταστήσουν την αλήθεια, αυτοί που εν γνώσει τους με συκοφάντησαν, ανέφερε ο κ. Τσίπρας μιλώντας στον ΑΝΤ1.

    Αναφερόμενος στην Νέα Δημοκρατία, είπε ότι έχει δώσει όλες τις απαντήσεις, κι αυτοί που κάνουν τις ερωτήσεις, δηλαδή η Νέα Δημοκρατία, όταν τις παίρνουν οφείλουν να τις δέχονται.

    Είπε ακόμη ότι απαντά γι’ αυτό το δευτερεύον θέμα, εν μέσω πανδημίας, επειδή μπορεί η σιωπή να εκληφθεί από τους πολίτες ως ενοχή.

    Ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη για το χαμηλό μίσθωμα του σπιτιού, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι ο ιδιοκτήτης προχώρησε μαζί του σε αυτή την συμφωνία, επειδή ήθελε να εξασφαλίσει ένα εισόδημα σε διάστημα τριών-τεσσάρων ετών για να ανακαινίσει το σπίτι του, καθώς επί δέκα χρόνια παρέμενε ανεκμετάλλευτο, αφού ήταν σε κακή κατάσταση.

    Ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης, πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, δεν είναι επιχειρηματίες με συναλλαγές με το δημόσιο, ούτε κάποιος διαπλεκόμενος επιχειρηματίας, αλλά ένας έντιμος άνθρωπος, γνωστός στην περιοχή. Το ακίνητο ήταν αυτό για δέκα χρόνια ανεκμετάλλευτο. Γνώση της ύπαρξης αυτής της κατοικίας προς εμέ έγινε σε ένα δείπνο που κάναμε μαζί (σ.σ με τον Γιώργο Παπαδάκη) στην ταβέρνα της περιοχής, όπου ο ταβερνιάρης μου είπε εγώ θα ψάξω να βρω μήπως υπάρχει εδώ κανένα σπίτι να μείνεις.

    Στην συνέχεια ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντας: «Μιλάνε για βίλα. Βίλα είναι το σπίτι του κ. Μητσοτάκη στη Τήνο που είναι μεσοτοιχία με τον κ. Χριστοφοράκο».

    «Τα δημόσια πρόσωπα οφείλουμε να δίνουμε στη δημοσιότητα και να απαντάμε σχετικά με τη ζωή μας και τις προσωπικές μας συναλλαγές. Ο κ. Μητσοτάκης θα δώσει στη δημοσιότητα τα ενοίκια που αφορούν τον ίδιο;» σημείωσε ο κ. Τσίπρας, καταλήγοντας πως «στο σπίτι του Βολταίρου δεν μιλάνε για σκοινί».

    Διαβάστε ακόμη:

    Πολιτική θύελλα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για το ενοίκιο του σπιτιού στο Σούνιο



    ΣΧΟΛΙΑ