• Πολιτική

    ΝΔ για Τέλλογλου: «Οφείλει να δώσει στοιχεία για την παρακολούθηση Μητσοτάκη»

    • NewsRoom
    ΝΔ

    ΝΔ


    Μετά τα όσα ανέφερε ο κ. Τέλλογλου για πληροφορίες παρακολούθησης του κ. Μητσοτάκη το 2018, το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας καλεί τον δημοσιογράφο να παρουσιάσει τα στοιχεία που έχει στην διάθεση του.

    Εξερχόμενος ο Τ. Τέλλογλου είπε ότι ο ίδιος δεν έχει γνώση για παρακολούθηση του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη το 2018, ενώ για τις παρακολουθήσεις Κουκάκη – Ανδρουλάκη έκανε λόγω για συνδυασμό νόμιμης συνακρόασης και εισαγωγής παράνομου λογισμικού.

    Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

    «Ο κ. Τέλλογλου σήμερα επανέλαβε τα περί παρακολούθησης του τηλεφώνου του κ. Μητσοτάκη, όπως και άλλων τηλεφώνων, το 2017-2018. Ακριβώς το ίδιο ανέφερε και σε ανάρτησή του προ ημερών. Οφείλει να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στον οποίο κατέθεσε σήμερα.

    Εμείς δεν πρόκειται να μπούμε σε καμία λογική συμψηφισμού. Η κυβέρνηση όπως έχει πει ο Πρωθυπουργός θα προχωρήσει αποφασιστικά και θα λάβει όλα εκείνα τα μέτρα διασφαλίζοντας την ισορροπία ανάμεσα στην ασφάλεια του τόπου και των πολιτών και την προστασία των θεμελιωδών αρχών που προστατεύουν την ιδιωτική σφαίρα και το απόρρητο των επικοινωνιών».

    Τι είπε ο Τέλλογλου μετά την κατάθεση σε Ντογιάκο

    Σε ερώτηση των δημοσιογράφων αν παρακολουθούνταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο δημοσιογράφος απάντησε: «Δεν έχω κάνει καταγγελία για παρακολούθηση Μητσοτάκη από αυτό το κακόβουλο λογισμικό. Είπα ότι υπήρχαν ενδείξεις εκείνη την εποχή ότι τα τηλέφωνά του δεν ήταν ασφαλή, όπως ενδείξεις υπήρχαν και από το ΚΚΕ το 2017.

    Οι ελληνικές υπηρεσίες προσπαθούν να αγοράσουν αυτά τα λογισμικά από το 2013, έχουμε βρει προσπάθειες των ελληνικών υπηρεσιών και το 2015, έχει γίνει μία τεράστια διαρροή στο wikileaks της ιταλικής εταιρείας όπου ήταν όλες οι διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση από το 2013 έως 2015. Άρα μιλάμε για κάτι που δεν είναι σημερινό, απλά η έκθεση που έχει υπάρξει σήμερα και το γεγονός ότι αυτά χρησιμοποιούνται συνδυαστικά δίνει μία καινούργια ποιότητα στο πρόβλημα. Ο κ. Ντογιάκος θα κάνει τη δουλειά του κι εμείς ελπίζω να κάνουμε τη δική μας, υπάρχει ακόμα πεδίο έρευνας».

    Διαβάστε επίσης

    Τζορτζ Τσούνης: Συνάντηση με Θάνο Πλεύρη και Μίνα Γκάγκα

    Στέλιος Κουτνατζής: Για ένα μήνα προσωρινός γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού

    Τέλλογλου: Ενδείξεις παρακολούθησης τηλεφώνων Μητσοτάκη και ΚΚΕ το 2017-2018



    ΣΧΟΛΙΑ