• Top Stories

    ΝΔ για πόρισμα: Έωλη στοχοποίηση βουλευτών – Σήμερα η συζήτηση στη Βουλή

    • NewsRoom
    Άδωνις Γεωργιάδης

    Άδωνις Γεωργιάδης. υπουργός Ανάπτυξης


    Στοχοποίηση κορυφαίων βουλευτών της με έωλες καταγγελίες βλέπει η ΝΔ πίσω από το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το Ερρίκος Ντυνάν, το οποίο θα συζητηθεί σήμερα, στις 15:00, σε ειδική συνεδρίαση της επιτροπής. Το συγκεκριμένο σκέλος του πορίσματος της πλειοψηφίας παραδόθηκε χθες στους επικεφαλής των κομμάτων στην Εξεταστική.

    «Και μόνο το γεγονός ότι η εξεταστική δεν κατέληξε σε προανακριτική, σημαίνει ότι δεν βρέθηκαν ούτε καν ενδείξεις που να στοιχειοθετούν κατηγορίες εναντίον υπουργών» σχολίαζαν πηγές από τη Νέα Δημοκρατία. «Επιστρέφοντας την υπόθεση στη δικαιοσύνη που ούτως ή άλλως την ερευνά, το μόνο που θέλουν να κάνουν είναι να ρίξουν λάσπη στον ανεμιστήρα.

    » Ακολουθούν τη γνωστή μέθοδο των δήθεν εξεταστικών που δεν καταλήγουν πουθενά, καθώς δεν βρίσκονται στοιχεία, για να υποστηρίξουν τις ευφάνταστες κατηγορίες που φτιάχνουν στο μυαλό τους και στα πρωτοσέλιδα των ΜΜΕ που ελέγχουν» ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

    Στο πόρισμα εξετάζεται λεπτομερώς η πορεία του Ερρίκος Ντυνάν από την ίδρυσή του έως την αναγκαστική εκποίησή του με πλειστηριασμό τον Σεπτέμβριο του 2014. Με βάση τα συμπεράσματα του πορίσματος, η Εξεταστική Επιτροπή δεν κρίνει ότι υπάρχει ανάγκη για σύσταση προανακριτικής επιτροπής, ωστόσο ζητά από τη Δικαιοσύνη  να διερευνήσει περαιτέρω εάν αν έχουν τελεσθεί δια πράξεων ή παραλείψεων αδικήματα σχετικά με:

    1) όσα κατέθεσε ενώπιόν της ο Ανδρέας Λοβέρδος,

    2) τη σύμβαση της 4-7-2012 για εγγραφή πλασματικού ενεχύρου επί του συνόλου του εξοπλισμού του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν»,

    3) την αποδοχή από τον Άδωνι Γεωργιάδη και από τα μέλη του ΔΣ του «Κοινωφελούς Ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν» του Μνημονίου της 26-3-2014 και την με υπογραφή του από τον ίδιο (Α. Γεωργιάδη) και από τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του ΚΙΕΝ Γ. Κωσταρά και Α. Πανεθυμιτάκη αντιστοίχως,

    4) με τη μη διενέργεια προσωρινού φορολογικού ελέγχου και τη μη προσκομιδή από το υπόχρεο ΔΣ του ΚΙΕΝ των αναγκαίων για την ολοκλήρωση τής υπαγωγής στη ρύθμιση ληξιπροθέσμων χρεών, με αποτέλεσμα αυτή να μην ενεργοποιηθεί.

    Έντονη ήταν η αντίδραση, χθες, τόσο του Ανδρέα Λοβέρδου όσο και του Άδωνη Γεωργιάδη. Ο κ. Λοβέρδος χαρακτήρισε το πόρισμα φιάσκο, λέγοντας ότι «η έλλειψη συγκεκριμένων αναφορών, το φιάσκο αυτό, αποδεικνύει και την έκταση της πολιτικής μηχανορραφίας».

    «Επιβεβαιώνομαι σε αυτό που δήλωσα από την πρώτη στιγμή, ότι αυτή η κυβέρνηση και αυτή η πλειοψηφία έχουν φτάσει στο έσχατο σημείο πολιτικής κατάντιας και εξαχρείωσης» σημείωσε.

    Ο Άδωνης Γεωργιάδης είπε ότι το πόρισμα είναι για τα «σκουπίδια». «Είναι κοινοί απατεώνες» σχολίασε και πρόσθεσε ότι όπως είχε προβλέψει από την περασμένη εβδομάδα, «αυτή η Εξεταστική δεν μπορεί να οδηγήσει σε καμία προανακριτική έναντι ουδενός υπουργού».

    «Τι έλεγα; Θα κάνουν ένα πόρισμα, θα λένε γενικές ευθύνες, θα το ψάξει η Δικαιοσύνη, ότι έκαναν για το Ερρίκος Ντυνάν. Το λέω για να μην τους πιστεύετε, είναι κοινοί απατεώνες» ανέφερε και συμπλήρωσε:

    «Επί της ουσίας, το Ερρίκος Ντυνάν πουλήθηκε επί ημερών μας στην τράπεζα Πειραιώς με 115 εκατ. ευρώ, ενώ είχε 230 εκατ. ευρώ χρέη, το ελληνικό δημόσιο εισέπραξε 40 εκατ., όσα ακριβώς χρωστούσαν, και οι εργαζόμενοι, που ήταν τρία χρόνια απλήρωτοι, εισέπραξαν όλα τα χρήματά τους. Σβήστηκαν τα χρέη στους υπόλοιπους ιδιώτες και τώρα το ελληνικό δημόσιο προσπαθεί μέσω του Ωνασείου ιδρύματος, όπως είπε ο κ. πρωθυπουργός να αγοράσει το Ερρίκος Ντυνάν με περίπου 70 εκατ. ευρώ».

    «Κοινώς αιτούμαι μετά από αυτή την επιτυχία που είχαμε, από τον κύριο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να μας καλέσει, να μας δώσει και βραβείο για την επιτυχημένη πώληση του Ερρίκος Ντυνάν. Ως προς το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι για τα σκουπίδια, όπως είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ» κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΚΙΝΑΛ: Ούτε καν περιγραφή ποινικών αδικημάτων δεν περιέχει το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αδ. Γεωργιάδης: Το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι για τα σκουπίδια

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Λοβέρδος: Φιάσκο το πόρισμα, αποκαλύπτεται η πολιτική μηχανορραφία



    ΣΧΟΛΙΑ