Πολιτική

ΝΔ: Η ακύρωση της συμφωνίας με την Σαουδική Αραβία εκθέτει περισσότερο τον Καμμένο

  • NewsRoom
Ίμια

Πάνος Καμμένος


«Μετά τη σημερινή απόφαση της Επιτροπής Εξοπλισμών της Βουλής ο κ. Πάνος Καμμένος είναι ακόμη πιο εκτεθειμένος», αναφέρει το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή την ακύρωση της συμφωνίας για την πώληση όπλων στην Σαουδική Αραβία.

«Για πρώτη φορά», συνεχίζει η ΝΔ, «η Επιτροπή Εξοπλισμών ακυρώνει μια γνωμοδότησή της αναγνωρίζοντας έτσι την ύπαρξη σκανδάλου στην υπόθεση πώλησης όπλων μέσω του μεσάζοντα-λαθρέμπορου Β. Παπαδόπουλου στη Σαουδική Αραβία.

Βαρύτατα εκτεθειμένος είναι και ο κ. Τσίπρας που εξακολουθεί να καλύπτει τον συναρχηγό του, ο οποίος έφτασε στο σημείο να υποβάλλει ακόμη και πλαστά έγγραφα στην βουλή σε μια απεγνωσμένη προσπάθειά του να συγκαλύψει τη σκοτεινή υπόθεση στην οποία πρωταγωνιστεί.»

Όπως σημειώνει η ΝΔ, «Την απόπειρα συγκάλυψης του σκανδάλου φανερώνει και η σημερινή επιλογή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ να αναιρέσουν την προηγούμενη απόφασή τους, η οποία, όπως παραδέχθηκε ακόμη και ο κ. Φίλης, εκθέτει την Κυβέρνηση ηθικά και πολιτικά.»

Η Νέα Δημοκρατία ξεκαθαρίζει πως «δεν θα νομιμοποιήσει τη διαδικασία συγκάλυψης και θέτει συγκεκριμένα ερωτήματα που θέλει δεν θέλει η Κυβέρνηση θα απαντηθούν.

Πόσο μάλλον όταν ακόμη και η κυβερνητική πλειοψηφία εισηγούμενη την ακύρωση της συμφωνίας, αναγνωρίζει πλέον και τυπικά ότι η Ελλάδα έχασε 66 εκ. ευρώ εξαιτίας της επιμονής του Υπουργού Άμυνας κ. Καμμένου να χρησιμοποιήσει ως μεσάζοντα τον κ. Παπαδόπουλο».

Τι απαντά το Υπουργείο

«Μεσάζοντες, πλαστά έγγραφα, λαθρέμπορους, offshore και αδήλωτα πόθεν έσχες έχει μόνο η Νέα Δημοκρατία», αναφέρει στην απάντησή του το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το οποίο συνεχίζει να υποστηρίζει πως η συμφωνία έχει ακυρωθεί από τους ίδιους τους Σαουδάραβες και όχι από την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μέσα στον πανικό της αντί να απολογηθεί επαναφέρει την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας για την οποία αυτά που ισχύουν είναι ότι: Πρώτον, δεν υπάρχει σύμβαση λόγω μη κατάθεσης ανέκκλητης πίστωσης από την πλευρά της Σαουδικής Αραβίας, δεύτερον, τη διακρατική σύμβαση τίναξαν στον αέρα οι φίλοι του κ. Μητσοτάκη διά του κ. Σφακιανάκη και τρίτον, το θέμα της Υεμένης προέκυψε μετά το ψήφισμα στην Ευρωβουλή πριν μια εβδομάδα και το καταψήφισε η Νέα Δημοκρατία», συνεχίζει  το υπουργείο.

Υπενθυμίζεται πως η Νέα Δημοκρατία έχει δώσει τη θετική της ψήφο στο σύνολο του συγκεκριμένου ψηφίσματος, διαφωνώντας μόνο στην διατύπωση ενός συγκεκριμένου άρθρου, ενώ τα περί γνώσης του περιβάλλοντος Μητστοτάκη με τον Τζον Σφακιανάκη, με βάση δημοσιεύματα μερίδας του φιλοκυβερνητικού Τύπου, έχουν διαψευστεί ως ανακριβή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στην Επιτροπή της Βουλής ο Πάνος Καμμένος για τα εξοπλιστικά

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα «έγγραφα φωτιά» στη Βουλή: Η εμμονή Καμμένου με τον Βασίλη Παπαδόπουλο

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κ. Μητσοτάκης: Δώσαμε βήμα στον Ερντογάν και μετά διαπληκτιζόμασταν μαζί του – Αυτός ήταν ο στόχος;ΣΧΟΛΙΑ