• Πολιτική

    Ν. Δένδιας μετά την σύνοδο των ΥΠΕΞ: Κατέστη σαφές ότι πρέπει να υπάρξει αντίδραση απέναντι στην Τουρκία

    • NewsRoom

    Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας (ΑΠΕ)


    Κατέστη σαφές ότι θα πρέπει να υπάρξει αντίδραση απέναντι στην Τουρκία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, σήμερα στις Βρυξέλλες.

    Αναλυτικά, στη δήλωσή του ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε: «Στο Συμβούλιο σήμερα έγινε μία εκτεταμένη συζήτηση αναφορικά με την τουρκική παραβατικότητα και διαπιστώθηκε από όλους τους Υπουργούς Εξωτερικών ότι η Τουρκία δεν αντελήφθη το θετικό μήνυμα της Ευρωπαϊκή Ένωσης από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου.

    Αντίθετα, συνέχισε την παραβατική συμπεριφορά της. Και μάλιστα, σε ένα πλαίσιο το οποίο είναι παντελώς απαράδεκτο: την απειλή πολέμου εναντίον της Ελλάδας, αν επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια.

    Σημειώνω ότι η UNCLOS, η Σύμβαση που προβλέπει την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια, είναι τμήμα του Ευρωπαϊκού Δικαίου. Την έχει επικυρώσει η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Άρα, η στάση της Τουρκίας αποτελεί πρόκληση στο σύνολο της Ένωσης.

    Από εκεί και πέρα, λοιπόν, κατέστη σαφές ότι θα πρέπει να υπάρξει αντίδραση απέναντι στην Τουρκία. Και αυτό είναι το οποίο θα συζητηθεί στο Συμβούλιο των Αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων αυτή την εβδομάδα.»

    Διαβάστε ακόμη:

    ΕΕ: «Στο τραπέζι» σήμερα το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία



    ΣΧΟΛΙΑ