• Πολιτική

    MRB: Στις 11,6 ποσοστιαίες μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ, διψήφιο ποσοστό για ΚΙΝΑΛ

    • NewsRoom
    μητσοτάκης τσιπρας


    Ισχυρό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου διατηρεί η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

    Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ έχει προβάδισμα 9,8% με 32,3% έναντι 22,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΙΝΑΛ ανεβασμένο με 9,3% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,1%, η Ελληνική Λύση με 4,3% και το ΜέΡΑ25 με 3,7%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 15,5%.

    Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή στα έγκυρα, το προβάδισμα της ΝΔ αυξάνεται στις 11,6 ποσοστιαίες μονάδες. Ειδικότερα η ΝΔ συγκεντρώνει 38,2% έναντι 26,6% του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΙΝΑΛ μάλιστα  περνά σε διψήφιο ποσοστό με 11% και ακολουθούν ΚΚΕ με 6%, Ελληνική Λύση 5,1% και ΜέΡΑ25 με 4,4%.

    Αναφορικά με τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ, η δημοσκόπηση επιβεβαιώνει την μάχη μεταξύ του Ανδρέα Λοβέρδου, του  Γιώργου Παπανδρέου και του Νίκου Ανδρουλάκη για τον δεύτερο γύρο.

    Ο Ανδρέας Λοβέρδος  προηγείται με ποσοστό 26,9% στο σύνολο των ψηφοφόρων έναντι 21,6% του Νίκου Ανδρουλάκη και 30,3% έναντι 29,5% στην πρόθεση ψήφου των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ.

    Στο σενάριο με αντίπαλο τον Γιώργο Παπανδρέου στον β’ γύρο των εκλογών, ο Ανδρέας Λοβέρδος προηγείται (στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ) με 10 μονάδες διαφορά καθώς φέρεται να συγκεντρώνει το 49,3% των προτιμήσεων έναντι 39,7% που λαμβάνει ο πρώην πρόεδρος του κόμματος.

    Στους ψηφοφόρους που δηλώνουν ότι θα πάνε να ψηφίσουν στον β’ γύρο των εκλογών η διαφορά αυτή διευρύνεται ακόμα περισσότερο και φτάνει τις 17 μονάδες καθώς ο Ανδρέας Λοβέρδος συγκεντρώνει ποσοστό 46,8% έναντι 29,5% του Γιώργου Παπανδρέου.

    Σε περίπτωση που στον δεύτερο γύρο περάσουν ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Νίκος Ανδρουλάκης η μάχη θα είναι αμφίρροπη, καθώς ο Α. Λοβέρδος συγκεντρώνει 41,6% έναντι 40% του Ν. Ανδρουλάκη.



    ΣΧΟΛΙΑ