• Top Stories

    Βουλή live: Μπαίνει η σφραγίδα για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ – Έτοιμοι οι «πρόθυμοι»

    • NewsRoom


    Με το βλέμμα στον Πάνο Καμμένο και στις εξελίξεις στους ΑΝΕΛ μπαίνει σήμερα η τελική σφραγίδα στην επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, με την ψήφιση του πρωτοκόλλου εισδοχής της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ. Η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί μετά την έγκριση του σχεδίου νόμου κατά πλειοψηφία στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας το απόγευμα της Πέμπτης.

    Το πρωτόκολλο αναμένεται να ψηφιστεί από 153 «πρόθυμους» που αποτελούνται από:

    • τους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
    • τους «πρόθυμους» Σπύρο Δανέλλη, Κατερίνα Παπακώστα, Έλενα Κουντουρά και Θανάση Παπαχριστόπουλο, που ψήφισαν τη Συμφωνία των Πρεσπών και έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση
    • του βουλευτές του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, Γιώργο Μαυρωτά και Σπύρο Λυκούδη και τον διαγραφέντα από την ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής Θανάση Θεοχαρόπουλο.

    «Τυφώνας Πάνος» κατά πάντων

    Στην χθεσινή τοποθέτησή του ο Πάνος Καμμένος ήταν καταιγιστικός με επιθέσεις κατά πάντων. Επιτέθηκε σε ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, πρώην βουλευτές του κόμματός του, καθώς και στην Κατερίνα Παπακώστα.

    «Παπακώστα, Κουντουρά, Κουίκ και Κόκκαλης προέρχονται από τη σκληρή Δεξιά. Ο Κόκκαλης μάλιστα είναι επονομαζόμενος και total blue electric. Αυτοί είναι δεξιότεροι από μένα. Όλοι αυτοί αποτέλεσαν το αριστερό άνοιγμα υποτίθεται του ΣΥΡΙΖΑ. Μέσω ανταλλαγής της καρέκλας άλλαξαν τη συνείδησή τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

    Απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Καμμένος τους ρώτησε αν γνωρίζουν πως στα Σκόπια ετοιμάζεται να γίνει η μεγαλύτερη βάση του ΝΑΤΟ, η οποία όπως ανέφερε θα μπορεί «να φιλοξενήσει άνετα και τα πυρηνικά του Ιντσιρλκίκ». Μάλιστα, τους κατηγόρησε πως στο παρελθόν στράφηκαν εναντίον του, όταν ως υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφερόταν στο NATO.

    Ο Πάνος Καμμένος εγκάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν έδειξαν ευαισθησία «για την κατάλυση της Δημοκρατίας στο κρατίδιο των Σκοπίων. Εκεί που είδαμε βιασμούς βουλευτών, φυλακίσεις και αποφυλακίσεις βουλευτών μέχρι να φτάσουν στον αριθμό που απαιτείται. Είδαμε να παραβιάζονται πολλαπλώς εκεί τα ανθρώπινα δικαιώματα. Γιατί δεν βλέπετε αν ήταν έγκυρο ή άκυρο το δημοψήφισμα; Έχουμε μια Συμφωνία που δεν έχει υπογραφεί από τον πρόεδρο της χώρας, αλλά από τον πρόεδρο της Βουλής και παραβιάζεται ακόμα και τώρα απ’ όσους την υπέγραψαν όπως ο Ζάεφ και ο Ντιμιτρόφ».

    Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανέφερε πως βρισκόμαστε μπροστά σε μια περίοδο αλλαγής των συνόρων στα Βαλκάνια, με την πρώτη περιοχή να είναι αυτή του Κοσσόβου, η οποία θα μοιραστεί μεταξύ της Σερβίας και της Αλβανίας. «Η Συμφωνία των Πρεσπών ανατρέπει τη Συνθήκη της Γιάλτας» υποστήριξε ο κ. Καμμένος και προέβλεψε πως θα φέρει μεγάλα δεινά στο μέλλον.  Όπως ανέφερε, θα ακολουθήσουν τα Σκόπια και στη συνέχεια η Βοσνία.

    Ο Πάνος Καμμένος στράφηκε για μια ακόμα φορά κατά του Νίκου Βούτση κατηγορώντας τον για μεθοδεύσεις κατά της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ, ενώ απευθυνόμενος προς τους βουλευτές της Βόρειας Ελλάδας ο κ. Καμμένος θέλησε να τους ρωτήσει αν η βάση τους είναι υπέρ της συμφωνίας.  Όπως μάλιστα ανέφερε, «υπάρχει χάσμα μεταξύ της βούλησης του λαού και των βουλευτών που υπάρχουν σήμερα στη Βουλή».

    Επιτέθηκε στη ΝΔ επαναλαμβάνοντας το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ περί δύο διαφορετικών θέσεων, ενώ υποστήριξε για μια ακόμη φορά πως με την κύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης η Ελλάδα παραχωρεί μέρος της κυριαρχίας της στο NATO, καθώς πλέον τη ΠΓΔΜ δεν θα θεωρείται «τρίτη χώρα» και η Ελλάδα δεν θα μπορεί να ζητήσει αμυντικά μέτρα εναντίον της.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κύρωση από 180 για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ ζητά ο Καμμένος – «Σφήνα» από Βουλγαρία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τελεσίγραφο Καμμένου σε Παπαχριστόπουλο: Σε διαγράφω, αν δεν παραδώσεις την έδρα ως αύριο πρωί



    ΣΧΟΛΙΑ