• Πολιτική

    Μ.Παπαδοπούλου: Οι γείτονες να γνωρίζουν ότι οι προκλήσεις δε θα μένουν αναπάντητες

    • NewsRoom


    «Έχουμε πολιτική ηγεσία και στρατιωτική ηγεσία σε απόλυτη σύμπνοια, και είναι δεδομένο ότι στη μόνιμη απειλή που αποτελεί η Τουρκία για την πατρίδα μας, η Ελλάδα και οι Ένοπλες Δυνάμεις της απαντούν κάθε φορά που υπάρχει πρόκληση. Είναι γεγονός ότι η προκλητικότητα της Τουρκίας είναι αυξημένη, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, αλλά να είστε βέβαιοι ότι δεν υπάρχει πρόκληση που δεν αντιμετωπίζεται» τόνισε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου, σε συνέντευξή της στον τ/σ Epsilon TV.

    «Η Ελλάδα αντιμετωπίζει την προκλητικότητα της Τουρκίας με ψυχραιμία, νηφαλιότητα, αλλά και αποφασιστικότητα, αποδεικνύοντας ότι υπάρχει η βούληση να αντιμετωπιστεί κάθε τέτοιου είδους συμπεριφορά εκ μέρους της γειτονικής χώρας» πρόσθεσε.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε ότι για να υβρίζουν με αυτόν τον τρόπο Τούρκοι αξιωματούχοι τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, «κάτι πρέπει να κάνει καλά ο κ. Καμμένος». «Στη γειτονική χώρα ενδεχομένως είχαν συνηθίσει ότι η Ελλάδα αντιδρά κατευναστικά, κάτι που ενισχύει τις οποιεσδήποτε αξιώσεις, είτε επεκτατικού χαρακτήρα, είτε για αλλαγή status quo από την πλευρά της Τουρκίας. Αυτή τη στιγμή δεν υιοθετείται τέτοια στρατηγική, αντίθετα έχουμε αποτρεπτική στρατηγική.

    Η Ελλάδα πρέπει να απαντά στις προκλήσεις είτε είναι σε ρητορικό επίπεδο, είτε στην πράξη. Αυτό και γίνεται» επισήμανε η κ. Παπαδοπούλου, τονίζοντας ότι «οι γείτονες δεν πρέπει να θεωρούν ότι οι οποιεσδήποτε προκλήσεις θα μένουν αναπάντητες. Από εκεί και πέρα, να είστε βέβαιοι ότι υπάρχει απόλυτη συνεργασία μεταξύ του πρωθυπουργού και του υπουργού Εθνικής Άμυνας».

    Υπογράμμισε ακόμα ότι «το να υιοθετεί κάποιος στη χώρα μας την τουρκική ρητορική, αυτό τον χαρακτηρίζει, γιατί πολλές φορές έχουμε δει να υιοθετείται η ρητορική της γειτονικής μας χώρας».

    Διευκρίνισε ότι δεν εννοεί (υιοθέτηση της τουρκικής ρητορικής) από τα κόμματα, αλλά από μεμονωμένα πρόσωπα, και προσέθεσε: «Ο πολιτικός κόσμος της χώρας μας θα πρέπει να έχει ομοψυχία, ενότητα και να στέκεται σε σοβαρότητα απέναντι σε αυτού του βαθμού την προκλητικότητα της γειτονικής χώρας. Θα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και να νιώθουμε ασφάλεια με τις Ένοπλες Δυνάμεις που έχουμε».

    Ως προς την στάση και τον ρόλο της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ είπε πως «είναι βέβαιο ότι στις παρούσες συνθήκες η Ελλάδα αποδεικνύει ότι είναι παράγοντας σταθερότητας και ειρήνης σε μια περιοχή που βράζει και με μια Τουρκία που έχει μια τραμπούκικη συμπεριφορά και προσπαθεί να δείξει ότι είναι ο ηγέτης όλης της περιοχής».

    «Η στρατηγική της υπερεπέκτασης που ακολουθεί ο Ερντογάν πρώτα από όλα θα βλάψει τον ίδιο και μετά τους υπόλοιπους» τόνισε η Μανταλένα Παπαδοπούλου και κατέληξε:

    «Αναμφίβολα η Ελλάδα παίζει ρόλο στην ευρύτερη περιοχή και συνεργάζεται απόλυτα με την Κύπρο, αλλά ας μη μειώνουμε την αξία και τη σημασία της ανάπτυξης συμμαχιών, ειδικά αν παρατηρήσουμε ότι τα προηγούμενα χρόνια η Ελλάδα είχε απομονωθεί σε σχέση με τις δυνάμεις που βρίσκονται και στην περιοχή, αλλά και διεθνώς.

    Αντίθετα τα τελευταία χρόνια με τη σημερινή κυβέρνηση έχει αρχίσει να ενισχύει τις συμμαχίες της και με τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου και με τις ΗΠΑ και στον ευρωπαϊκό χώρο. Τα συμφέροντα που υπάρχουν στην περιοχή μας είναι ιδιαίτερα μεγάλα και στο πλαίσιο μιας αποτρεπτικής στρατηγικής είναι προς το συμφέρον μας να βασιζόμαστε ταυτόχρονα και στις συμμαχίες. Οι σχέσεις ανάμεσα στα έθνη-κράτη είναι σχέσεις δυναμικές και σχέσεις συμφέροντος και όχι στατικές».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Καμμένος προς Τουρκία: «Την κυρά της Ρω δεν την ενοχλεί κανείς»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δ. Καμμένος κατά Παπαδημούλη: «O πολιτικός με την κουκούλα μόνο σκοτάδι είναι ικανός να βλέπει»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέο παραλήρημα Μπαχτσελί: Υστερικός ο Καμμένος. Μας τρίζουν τα δόντια οι Έλληνες, θα τα ξεριζώσουμε



    ΣΧΟΛΙΑ