• Πολιτική

    Δ. Καμμένος κατά Παπαδημούλη: «O πολιτικός με την κουκούλα μόνο σκοτάδι είναι ικανός να βλέπει»

    Δημήτρης Καμμένος

    Δημήτρης Καμμένος, βουλευτής ΑΝΕΛ


    Σε ένα νέο επεισόδιο στην προσωπική του «βεντέτα» του με τον αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη πρωταγωνιστεί ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος για μια ακόμα φορά στρέφει τα βέλη του κατά του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή tweet του για τον μητροπολίτη Κηφισίας Κύριλλο.

    Η εγκύκλιος του μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού προς τους πιστούς για το Πάσχα περιείχε μια αναφορά στον αστροφυσικό Στήβεν Χόκινγκ και στις δημόσιες απόψεις του για την μη ύπαρξη Θεού, παραθέτοντας δίπλα τους την θέση της Εκκλησίας και την Χριστιανικής πίστης ως προς το ζήτημα. Η αναφορά αυτή, όμως, ερμηνεύτηκε και παρουσιάστηκε από μερίδα του Τύπου, κυρίως προσκείμενη στην Αριστερά, ως «επίθεση» του Μητροπολίτη κατά του επιστήμονα, με μερικούς από αυτούς – όπως το προσκείμενο στο ΣΥΡΙΖΑ left.gr –  να φτάνουν στο σημείο να μιλούν για σκοταδισμό και να χαρακτηρίζουν (προφανώς μεταφορικά) ως «αφορισμό» του Στήβεν Χόκινγκ από τον μητροπολίτη την σχετική τοποθέτηση!

    Παρόμοια θέση κράτησε και ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος επιτέθηκε με σκληρούς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά του μητροπολίτη, κάνοντας λόγο για κρούσμα σκοταδισμού και μισαλλοδοξίας και χαρακτηρίζοντας τον σχεδόν ως Ταλιμπάν.

    «Ένα ακόμη κρούσμα σκοταδισμού και ακραίας μισαλλοδοξίας, που θυμίζει Ταλιμπάν και όχι μια ευρωπαϊκή δημοκρατική χώρα που σέβεται την ανεξιθρησκεία. Δήλωση που ευτυχώς συνάντησε την παγκόσμια αδιαφορία: «Ο μητροπολίτης Κηφισιάς «αφόρισε» τον Στίβεν Χόκινγκ»», ανέρερε στο tweet του ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

    Το μήνυμα αυτό έφερε την αντίδραση του Δημήτρη Καμμένου, ο οποίος επιτέθηκε ξανά κατά του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. «Όσοι σκοτώνουν τον θεό στον ουρανό, αφήνουν τον άνθρωπο ορφανό στη Γη. Ο γνωστός – δήθεν αριστερός- πολιτικός με την κουκούλα μόνο σκοτάδι είναι ικανός να βλέπει» ανέφερε ο Δημήτρης Καμμένος.

    Πάντως, παρόμοια επίθεση εναντίον του μητροπολίτη και της Εκκλησίας εξαπέλυσε και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ο οποίος με το γνωστό του ύφος σχολίασε πως κάποιοι Ιερωμένοι έχουν ξεφύγει σε βαθύ σκοταδισμό, ενώ επιτέθηκε στα «νεοφιλελεύθερα» sites επειδή δεν επιτέθηκαν, όπως ο ίδιος, στον «ντόπια ταλιμπάν» μητροπολίτη!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με τον Στίβεν Χόκινγκ (!) τα έβαλε ο Μητροπολίτης Κηφισίας



    ΣΧΟΛΙΑ