• Πολιτική

    Μόνιμες μειώσεις φόρων από το 2019 υπόσχεται ο Τσακαλώτος

    Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπουργός Οικονομικών

    Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπουργός Οικονομικών


    Σε συνέντευξη του στο Έθνος της Κυριακής, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μίλησε για 700 εκατ. ευρώ δημοσιονομικού χώρου από το 2019, τα οποία θα αξιοποιηθούν σε μόνιμες μειώσεις φόρων και αυξανομένη δυνατότητα φοροελαφρυνσεων τα επόμενα χρόνια.

    Σημειώνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε την Πέμπτη ότι για το 2020 ο δημοσιονομικός χώρος θα φθάνει τα 1,3 δισ. ευρώ.

    Ο υπουργός φαίνεται να επιμένει στο ότι δεν χρειάζεται πιστοληπτική γραμμή στήριξης λόγω της πολιτικής κατάστασης στην Ιταλία, δηλώνοντας ότι «προφανώς και οι εξελίξεις στην Ιταλία επηρεάζουν τη συμπεριφορά των αγορών, αλλά η Ελλάδα είναι θωρακισμένη από εξωτερικές κρίσεις». Ο κ. Τσακαλώτος επικαλείται το «μαξιλάρι» των αποθεματικών

    Για το ενδεχόμενο μια πιθανή συμφωνία με τα Σκόπια να επηρεάσει τις σχέσεις των ΑΝΕΛ με το ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει ότι «αποδείξαμε πως η συνύπαρξη μέσα στη διαφορετικότητα είναι δυνατόν να επιτυγχάνεται ακόμα και σε θέματα μεγάλου ιδεολογικού βάρους για την κάθε πολιτική δύναμη (…) δεν ανησυχώ για τη βιωσιμότητα του κυβερνητικού σχήματος, θα εξαντλήσουμε τη θητεία μας».

    «Η δημόσια άσκηση κριτικής εκνευρίζει αρκετούς, ακόμα και εκείνους που στις οργανώσεις υπερασπίζονται την κριτική και μερικές φορές λένε και παραπάνω» σχολιάζει δε με νόημα όσον αφορά τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ και τις επικρίσεις προς τους 53 στους οποίους είναι άτυπος επικεφαλής.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Washington Group: Δεν βρέθηκε κοινή γραμμή για το ελληνικό χρέος – Προς απομάκρυνση το ΔΝΤ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΝΦΙΑ για πάντα;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κόβουν 2,6 δισ. από τις συντάξεις. Δηλαδή 260 ευρώ σε κάθε συνταξιούχο



    ΣΧΟΛΙΑ