• Πολιτική

    ΜΚΟ μήνυσε τον Πάνο Καμμένο για το «νυφούλα» στον Γιώργο Αμυρά

    • NewsRoom
    Καμμένος

    Πάνος Καμμένος


    Μηνυτήρια αναφορά κατά του Πάνου Καμμένου υπέβαλε η ΜΚΟ «Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι» με αφορμή τον χαρακτηρισμό «νυφούλα» που χρησιμοποίησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατά του βουλευτή του Ποταμιού Γιώργου Αμυρά.

    Το απρεπές σχόλιο του κ. Καμμένου, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής για την τροπολογία με τα αντισταθμιστικά της συμφωνίας για τα F16, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις τόσο σε πολιτικούς κύκλους όσο και στην κοινωνία. Στην  ανακοίνωση που εξέδωσε η ΜΚΟ του Παναγιώτη Δημητρά, αναφέρεται:

    «Κυρίες/Κύριοι Σας υποβάλλουμε άλλη μια μηνυτήρια αναφορά, στα πλαίσια του προγράμματος του Παρατηρητηρίου Ρατσιστικών Εγκλημάτων, με αντικείμενο τo ομοερωτοφοβικό σχόλιο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου σε βάρος του βουλευτή του Ποταμιού Γιώργου Αμυρά,στην Ολομέλεια της Βουλής χθες 9 Ιανουαρίου 2019, όταν τον αποκάλεσε “νυφούλα” (“Για νυφούλα καλό σας βλέπω πάντως”) ενέργεια που μπορεί να προκαλέσει διάκριση ή/και μίσος κατά προσώπου, που προσδιορίζεται με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό του, με την επιβαρυντική συνθήκη της τέλεσής της από δημόσιο λειτουργό κατά την άσκηση των ανατεθειμένων σε αυτόν καθηκόντων. Το σχόλιο είναι στο 2:54:55 του επίσημου βίντεο της Βουλής των Ελλήνων με τη συνεδρίαση εδώ (ενώ στα πρακτικά έχει λογοκριθεί “Καλό σάς βλέπω πάντως για…”). Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας καθώς και να μας ενημερώσετε για τον αριθμό πρωτοκόλλου που θα δώσετε στη μήνυση αυτή».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Απίστευτοι διάλογοι στην Βουλή: Για νυφούλα καλό σας βλέπω, είπε ο Καμμένος στον Αμυρά
     
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οργή στο Twitter για τις χυδαιότητες Καμμένου στη Βουλή και τη«νυφούλα» στον Αμυρά

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Πληρωμένη» απάντηση Αμυρά σε Καμμένο: Καλύτερα νυφούλα, παρά ζωντοχήρα



    ΣΧΟΛΙΑ