• Πολιτική

    Μητσοτάκης: Θέλω καθαρή νίκη στις ευρωεκλογές, ο Τσίπρας ξέρει ότι θα χάσει

    • NewsRoom

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    Θέλω μια καθαρή νίκη το βράδυ των ευρωεκλογών, ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μεγάλη πολιτική αλλαγή, τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του.

    «Αυτή η κάλπη είναι πολύ σημαντική, οι πολίτες θα στείλουν μήνυμα αποδοκιμασίας στην κυβέρνηση και επιδοκιμασίας στην ΝΔ. Θέλω να στείλω τον κ. Τσίπρα σε μόνιμη ξεκούραση, αφού είναι τόσο κουρασμένος» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας σήμερα το πρωί στον Σκάι.

    Σχολιάζοντας τον χαρακτηρισμό του Αλέξη Τσίπρα «δημοσκόπηση» για τις ευρωεκλογές, λίγα 24ωρα αφότου είχε κάνει λόγο στην Βουλή για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ανέφερε ότι πρόκειται για οπισθοχώρηση του πρωθυπουργού.

    «Τολμώ να πω, δε, ότι είναι προσβλητικό αυτό που είπε για τις Ευρωεκλογές» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε πίσω γιατί «γνωρίζει ότι θα χάσει στις εκλογές». «Προφανώς οι πολίτες δεν θα ψηφίσουν μόνο για την Ευρώπη, αλλά θα είναι μια ετυμηγορία για την κυβέρνηση» είπε ο κ. Μητσοτάκης εκτιμώντας ότι «πιστεύω ότι θα είναι μια ψήφος επιβράβευσης για τη ΝΔ».

    Ερωτηθείς για την αναφορά του σχετικά με την 7ημερη εργασία, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «η μονταζιέρα του Μαξίμου διαστρέβλωσε τα λεγόμενά μου και υπέπεσε σε μνημειώδη γκάφα. Την σύμβαση την έχει υπογράψει η κ. Αχτσιόγλου, ο Τσίπρας επισκέφθηκε την επιχείρηση».

    Ο κ. Μητσοτάκης διερωτήθηκε «πόσο πιο χαμηλά θα πέσει ο κ. Τσίπρας. Πλέον, δεν φτάνει να λέει ο ίδιος ψέματα, βάζει ψέματα και στα λόγια των άλλων. Η προεκλογική περίοδος θα είναι μια μόνιμη διαστρέβλωση όσων  λέει ο αντίπαλος. Εγώ δεν δέχομαι να το κάνω αυτό» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

    Ως προς την ουσία, ο αρχηγός της ΝΔ είπε ότι στην Ελλάδα θέλουμε περισσότερες επενδύσεις σαν τον Παπαστράτο. «Επιμένω ότι οι σημερινές εργασιακές σχέσεις θα πρέπει να επιμερίζουν με δίκαιο τρόπο το κέρδος μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων» είπε, ενώ ερωτηθείς για την στόχευσή του για το πρόβλημα της ανεργίας απάντησε: «Επενδύσεις στον ιδιωτικό τομέα».

    Ερωτηθείς για την λεγόμενη 13η σύνταξη είπε ότι η ΝΔ θα ψηφίσει το πακέτο μέτρων, αλλά άσκησε οξεία κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας ότι παίρνει το επίδομα του Δεκεμβρίου και το δίνει πέντε ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές. Ερωτηθείς εάν μια κυβέρνηση της ΝΔ θα δημιουργούσε έναν μόνιμο μηχανισμό στήριξης των πιο αδυνάτων, απάντησε: «Ναι, σε περίπτωση που το άντεχε η ελληνική οικονομία. Αυτή την στιγμή η ελληνική οικονομία δεν υπεραποδίδει, όπως λένε, η υπεροφορολόγηση υπεραποδίδει. Αν η ελληνική οικονομία το άντεχε, η ΝΔ θα δημιουργούσε έναν μηχανισμό στήριξης των πιο αδυνάτων, μεταξύ αυτών και των χαμηλοσυνταξιούχων. Αλλά αυτό χρειάζεται μια άλλη οικονομική πολιτική» συμπλήρωσε.

    Σχολιάζοντας την πρόσφατη κόντρα του στην Βουλή με τον Αλέξη Τσίπρα, στην πρόταση μομφής της ΝΔ κατά του Παύλου Πολάκη, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Έχετε ακούσει ποτέ πρωθυπουργό να απευθύνεται σε πολιτικό αντίπαλο με τέτοιο αγοραίο τρόπο; Μιλώντας στον ενικό; Προφανώς πιέστηκε. Ταυτίζεται απόλυτα με Πολάκη».

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην ελληνική δημόσια διοίκηση, είπε ότι έχει εμπιστοσύνη στο άξιο και ικανό δυναμικό και πρόσθεσε πως θέλει να βρει τρόπο να επιβραβευτούν οι καλύτεροι. Αναφερόμενος πιο συγκεκριμένα στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είπε ότι έχει έτοιμο υο σχέδιο για το πώς πρέπει να λειτουργεί. «Έχω εντοπίσω ποιος θα είναι ο νέος γγ, αλλά δεν είναι ακόμη ανακοινώσιμο.Ο μηχανισμός είναι διαλυμένος. Αυτή την στιγμή υπάρχουν 50 οικισμοί σαν το Μάτι εντός δασικών εκτάσεων. Έχει ασχοληθεί κανείς να τους χαρτογραφήσει;» είπε.

    Αναφερόμενος στην ανώτατη εκπαίδευση, ο κ. Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά: «Προτεραιότητά μας είναι να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο μεταξύ πανεπιστημίων και υπουργείου Παιδείας. Τα πανεπιστήμια πρέπει να ορίζουν τον αριθμό των εισακτέων και πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο και για ζητήματα εσωτερικής λειτουργίας.

    » Τον ίδιο βαθμό αυτοτέλειας θέλω και για τα σχολεία, ο διευθυντής πρέπει να έχει περιθώρια αυτονομίας. Θα αξιολογήσουμε σχολικές μονάδες και διευθυντές» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

    «Η Τουρκία έχει ξεπεράσει την κόκκινη γραμμή»

    «Οι συμπεριφορές της Τουρκίας έχουν ξεπεράσει μία κόκκινη γραμμή, εάν κάνει γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου, εφόσον αμφισβητεί ευθέως τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου. Θα πρέπει η ΕΕ να προβεί σε πιο χειροπιαστά αντίποινα, γι’ αυτό μίλησα για κυρώσεις» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

    Μιλώντας για την ασφάλεια των πολιτών και για τα Εξάρχεια είπε: «Θα το θέσω ως απόλυτη πολιτική προτεραιότητα και θα ακολουθήσω ό,τι μου πουν οι ειδικοί. Δεν αρκεί μόνο να καθαρίσουν τα Εξάρχεια». Μίλησε για μια μεγάλη αστική ανάπλαση στην περιοχή και πρόσθεσε «θα είναι μία μεγάλης κλίμακας αστική παρέμβαση γύρω από το Αρχαιολογικό μουσείο».

    Μίλησε για «μηδενική ανοχή στη βία και στη βία χαμηλής έντασης». «Η απόσταση που χωρίζει μία μολότοφ από ένα καλάσνικοφ είναι μικρή. Υπάρχει ένα ορατό νήμα που συνδέει αυτή την δράση την δήθεν αντιεξουσιαστική με την σκληρή τρομοκρατία. Η αστυνομία θα πρέπει να αφεθεί να κάνει την δουλειά της, αλλά και να στηριχθεί» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.



    ΣΧΟΛΙΑ