• Πολιτική

    Μητσοτάκης στο TikTok: Θέλουμε καλύτερο και πιο δυνατό ΕΣΥ

    • NewsRoom
    Κυριάκος Μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης (Πηγή: TikTok | kyriakosmitsotakis_)


    Σε ερωτήσεις πολιτών για το ΕΣΥ στο TikTok απαντά σε ανάρτησή του στο TikTok ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας ουσιαστικά όσα περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της ΝΔ για το θέμα της Υγείας.

    Εξηγεί ότι αναπαράγεται συνεχώς ότι η ΝΔ σκοπεύει να «ιδιωτικοποιήσει το ΕΣΥ». «Αυτό μου φαίνεται αδιανόητο», τονίζει και παραθέτει στοιχεία για τις δράσεις της κυβέρνησης σε αυτόν τον τομέα την τετραετία που πέρασε.

    «Δεν θέλουμε να διαλύσουμε το ΕΣΥ, το θέλουμε καλύτερο και πιο δυνατό», καταλήγει.

    Πιο αναλυτικά, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει: «Αισθάνθηκα την ανάγκη να σας πω την αλήθεια για το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Για κάποιο λόγο αναπαράγεται διαρκώς ότι θέλουμε να το διαλύσουμε, να το ξηλώσουμε, να το ιδιωτικοποιήσουμε, να αφήσουμε τους πολίτες χωρίς δωρεάν περίθαλψη. Μου φαίνεται αδιανόητο, γιατί έχουμε επικεντρωθεί στο ακριβώς αντίθετο».

    Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για αύξηση 37% στις τακτικές κρατικές δαπάνες για την υγεία, σημειώνοντας: «Θα το έκανε αυτό μια κυβέρνηση που έχει σκοπό να διαλύσει το ΕΣΥ; Αντιθέτως, έχει γίνει πολύ μεγάλη προσπάθεια στήριξης του ΕΣΥ».

    Ακόμη τόνισε μεταξύ άλλων πως «οι αμοιβές του υγειονομικού προσωπικού αυξήθηκαν για πρώτη φορά εδώ και 15 χρόνια», ενώ σημείωσε ότι «στα χρόνια της πανδημίας καλύψαμε μεγάλες ελλείψεις που είχε το ΕΣΥ».

    Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε αναλυτικά το πρόγραμμα της ΝΔ για το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

    Δείτε το βίντεο του Κυριάκου Μητσοτάκη στο TikTok:

    @kyriakosmitsotakis_ Θέλουμε να διαλύσουμε το ΕΣΥ; #ekloges2023 #kyriakosmitsotakis ♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

    Διαβάστε επίσης:

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Ποιες γυναίκες βρίσκονται στον κυβερνητικό σχεδιασμό του

    Άκης Σκέρτσος: Ο κ. Τσίπρας αποδεικνύει πόσο ρηχή είναι η αυτοκριτική που δήθεν έκανε

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Στόχος η αύξηση μισθών κατά 25% μέσο όρο – «Rotation» στο κυβερνητικό σχήμα

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ