• Πολιτική

    Μητσοτάκης στο ΕΛΚ: Ανάπτυξη και επενδύσεις οι προτεραιότητες

    • NewsRoom

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης


    Πρώτη μας προτεραιότητα είναι να επαναφέρουμε την ανάπτυξη, να προσελκύσουμε επενδύσεις και να διασφαλίσουμε πως βγαίνουμε από τον φαύλο κύκλο που έχει κρατήσει πίσω την χώρα μου επί μία και πλέον δεκαετία, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στην συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

    «Νομίζω πως αποδείξαμε ότι μπορούμε να νικήσουμε τον λαϊκισμό και πιστεύω πως η νίκη μας αποτελεί επίσης νίκη για την δημοκρατία στην Ευρώπη, καθώς καταφέραμε να θέσουμε την ακροδεξιά Χρυσή Αυγή εκτός Βουλής.

    » Έχουμε μία φιλόδοξη, μεταρρυθμιστική ατζέντα μπροστά μας. Βρισκόμαστε ενώπιον προκλήσεων στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

    » Πρώτη μας προτεραιότητα είναι να επαναφέρουμε την ανάπτυξη, να προσελκύσουμε επενδύσεις και να διασφαλίσουμε πως βγαίνουμε από τον φαύλο κύκλο που έχει κρατήσει πίσω την χώρα μου επί μία και πλέον δεκαετία.

    » Ταυτόχρονα αντιμετωπίζουμε προκλήσεις στο εξωτερικό. Η Ελλάδα παραμένει πυλώνας σταθερότητας σε μία εξαιρετικά ασταθή περιοχή. Αλλά βρισκόμαστε εδώ ώστε να επαναβεβαιώσουμε την προσήλωσή μας στην ανάγκη για τη σταθερότητα της περιοχής και να εργαστούμε ώστε να υπάρξει πρόοδος προς αυτή την κατεύθυνση» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

    Ερωτηθείς για την συμφωνία για το Brexit ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε ότι πρέπει πρώτα να την δούμε και πρόσθεσε ότι συνιστά καλή είδηση ότι έχουμε συμφωνία, και πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι θα εγκριθεί από το Συμβούλιο.



    ΣΧΟΛΙΑ