Πολιτική

Μητσοτάκης στο CNBC: Είναι μια σημαντική νίκη όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη

  • NewsRoom


«Ισχυρή εντολή για αλλαγή στην Ελλάδα» χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την νίκη της ΝΔ και την αυτοδυναμία στις βουλευτικές εκλογές, σχολιάζοντας στο CNBC και το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή έμεινε εκτός βουλής, αφού δεν κατάφερε να περάσει το όριο του 3%.

«Είναι μια σημαντική νίκη για την Ευρώπη, όχι μόνον για την Ελλάδα. Φαίνεται ότι η Χρυσή Αυγή δεν τα κατάφερε να περάσει το όριο του 3%, πράγμα που συνιστά μεγάλη νίκη για την ελληνική δημοκρατία», δήλωσε ο αρχηγός της ΝΔ. Και συμπλήρωσε: «Είμαι πολύ περήφανος που παρέλαβα ένα κόμμα, που βρισκόταν στο 28% στις προηγούμενες εκλογές και το πήγα σχεδόν στο 40%. Εξασφάλισα αυτοδυναμία, πράγμα που θεωρούσε ο κόσμος αδιανόητο πριν από λίγα χρόνια, αλλά αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μια πραγματικά ισχυρή εντολή για αλλαγή στην Ελλάδα, πράγμα που υποσχέθηκα και θα το κάνω».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ακόμη στο CNBC ότι η ατζέντα του είναι να φέρει την ανάπτυξη στην οικονομία, να δημιουργήσει περισσότερες θέσεις εργασίας και να διασφαλίσει ότι ο ελληνικός λαός θα ξανανιώσει ασφαλής. «Η νέα κυβέρνηση θα ανακοινωθεί αύριο, γι’ αυτό σας ζητώ λίγη υπομονή για τον νέο υπουργό Οικονομικών, που θα ορκιστεί την Τρίτη. Το πρώτο μας υπουργικό συμβούλιο θα γίνει την Τετάρτη κι η δουλειά αρχίζει από αύριο το πρωί», τόνισε.

Σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα το CNBC κάνει λόγο για «σαρωτική» νίκη της ΝΔ και αποχώρηση των αριστερών που κατηγορήθηκαν γιατί επέβαλαν ένα αχρείαστο Μνημόνιο στην Ελλάδα.