• Πολιτική

    Μητσοτάκης: Συνάντηση με την Πρόεδρο της Μολδαβίας – Πρόθεση της Ελλάδας να ανοίξει πρεσβεία στο Κισινάου

    • NewsRoom
    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχεται την Πρόεδρο της Μολδαβίας, Maia Sandu κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχεται την Πρόεδρο της Μολδαβίας, Maia Sandu κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Με την Πρόεδρο της Μολδαβίας, Maia Sandu συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου νωρίτερα το πρωί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρωθυπουργός και η Πρόεδρος της Μολδαβίας αντάλλαξαν απόψεις για την προοπτική ενίσχυσης των διμερών σχέσεων.

    Μάλιστα, όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική της Μολδαβίας, η οποία εκφράστηκε και στην Διακήρυξη των Αθηνών που υιοθέτησαν στις 21 Αυγούστου οι 11 ηγέτες που συμμετείχαν στο άτυπο δείπνο που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, παρουσία της ηγεσίας των ευρωπαϊκών θεσμών.

    Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε ακόμη την κ. Sandu για την πρόθεση της Ελλάδας να ανοίξει πρεσβεία στο Κισινάου το επόμενο χρονικό διάστημα.

    Διαβάστε επίσης:

    «Ευχαριστώ» Ζελένσκι σε Σακελλαροπούλου για την στήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία

    Κοινή δήλωση Ελλάδας-Ουκρανίας για την είσοδο του Κιέβου στο NATO

    Μητσοτάκης σε Ζελένσκι: Θέμα αρχής για την Ελλάδα να μην αναγνωρίσει καμία παράνομη προσάρτηση περιοχών



    ΣΧΟΛΙΑ