ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μήνυμα στην Άγκυρα, πως η Ελλάδα επιθυμεί το διάλογο, αλλά διαθέτει και ισχυρές ένοπλες δυνάμεις, έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Βήμα, στον απόηχο των δεκάδων παραβιάσεων και υπερπτήσεων που πραγματοποίησαν την Παρασκευή, τουρκικά μαχητικά.
Ο Πρωθυπουργός, άφησε ανοιχτό το παράθυρο για προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, σχετικά με τον ορισμό της υφαλοκρηπίδας και των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, εφόσον όμως εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες επίλυσης των διαφορών με την Τουρκία όπως τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, οι διερευνητικές επαφές και ο πολιτικός διάλογος.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επεσήμανε την ανάγκη επίλυσης των διαφορών με την Τουρκία, όχι όμως υπό καθεστώς πιέσεων και εκβιασμών. Τόνισε πάντως ότι δεν υπάρχει κερδισμένος σε ένα σενάριο θερμού επεισοδίου.
Αναφερόμενος στα εξοπλιστικά, αποκάλυψε πως στις επαφές που θα έχει με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στην Ουάσιγκτον, θα συζητήσει την απόκτηση μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς, F-35, όταν το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ποιόν είδε ο Αδωνις στον Λευκό Οίκο, πότε πιάνει δουλειά ο Πιέρρ, ποιος υπουργός κερνάει κρασάκι, το dogfight στο Αιγαίο και το άγριο beef στη Βουλή
- Άδωνις Γεωργιάδης – ΗΠΑ: Πολλές κλινικές μελέτες έρχονται στην Ελλάδα – Με ποιες εταιρείες έγιναν επαφές
- Η ακρίβεια ως κληρονομιά: Lange & Söhne Lange 1 Daymatic HONEYGOLD®
- Έλλη Ιωάννου: Bliss, Asshole, το σουρεάλ στη σύγχρονη γλώσσα