ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πέντε «εμβληματικά έργα», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης.
«Εμβληματικά κτίρια, συγκροτήματα αλλά και ολόκληρες γειτονιές στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης προβλέπεται να αλλάξουν όψη», ανέφερε ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με το σχέδιο που ανακοίνωσε.
Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και η κατεδάφιση των φυλακών Κορυδαλλού και τη δημιουργία στη θέση τους ενός μεγάλου πάρκου που θα περιλαμβάνει χώρους άθλησης και πολιτισμού με έμφαση στην καλλιτεχνική δημιουργία των νέων.
Συγκεκριμένα, τα πέντε εμβληματικά έργα που ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης είναι τα εξής:
1. Ενοποιείται το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο με το Μετσόβιο Πολυτεχνείο δίνοντας νέα ζωή στα Εξάρχεια και την ευρύτερη περιοχή. Ευχαρίστησε το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που ανέλαβε το κόστος της μελέτης.
2. Κατεδαφίζονται οι φυλακές Κορυδαλλού και στη θέση τους δημιουργείται πάρκο και πολυχώρος πολιτισμού για τους νέους και τους δημότες της περιοχής.
3. Ο απρόσωπες εγκαταστάσεις της ΔΕΘ μεταμορφώνονται σε ένα πρότυπο εκθεσιακό κέντρο με χώρους πρασίνου και τη συνολική αναβάθμιση της εμπειρίας του επισκέπτη.
4. Το Βασιλικό Κτήμα στο Τατόι μετατρέπεται σε αγροδιατροφική μονάδα με περιπατητικές διαδρομές ανοιχτό σε όλους τους επισκέπτες.
5. Δημιουργείται Διεθνές Κέντρο Καινοτομίας στο Κερατσίνι και συγκεκριμένα στο χώρο των παλαιών λιπασμάτων στη Δραπετσώνα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αξιολόγηση του ΕΣΥ: Πόσα SMS θα σταλούν σήμερα – Η παρουσίαση στον πρωθυπουργό
- Ο αόρατος γίγαντας του real estate: Πώς ο Mr Zara χτίζει τη δική του, παγκόσμια αυτοκρατορία στα ακίνητα
- Ασφαλιστικές: Εντείνονται οι πιέσεις κατά των ιδιωτικών κλινικών για το κόστος υγείας
- Ο Τραμπ απειλεί, οι αγορές περιμένουν: Δασμοί, πληθωρισμός και τραπεζικά αποτελέσματα στο ραντάρ των επενδυτών
