Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

Για τις τράπεζες, τις καταχρηστικές χρεώσεις και τον αναβαλλόμενο φόρο ρωτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και απάντησε: «Έχουμε κάνει σημαντικές παρεμβάσεις για τις προμήθειες, πράγματι υπήρχαν καταχρηστικές συμπεριφορές από τις τράπεζες, οι οποίες άπτονταν κυβερνητικής παρέμβασης. Εάν εξακολουθούμε να παρατηρούμε ότι συνεχίζονται τέτοιες συμπεριφορές να μην έχετε καμία αμφιβολία ότι δεν θα διστάσουμε να παρέμβουμε» δήλωσε.

1

Για τον αναβαλλόμενο φόρο είπε ότι έχει απαντήσει η ΤτΕ για πόσο θα ήταν το κόστος για τις τράπεζες από την άμεση αποπληρωμή του.

Ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε πως «θέλουμε οι τράπεζες να είναι πιο ευνοϊκές σε αιτήματα χρηματοδότησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Θέλουμε οι τράπεζες να δίνουν περισσότερα στεγαστικά, να σπρώχνουν τον κόσμο περισσότερο σε αποταμιευτικά προϊόντα».

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως «η χώρα χρειάζεται σταθερό και ασφαλές τραπεζικό σύστημα και προτάσεις που είναι παντελώς ανυπόστατες και συγκρούονται ευθέως με το συμφωνημένο πλαίσιο της χώρας με την Ευρωπαϊκή ‘Ενωση και προφανώς και με την Τράπεζα της Ελλάδος, δεν μπορούν να γίνουν δεκτές από την κυβέρνηση».