• Πολιτική

    Μητσοτάκης για Μίκη Θεοδωράκη: Αποχαιρετούμε τον τελευταίο μεγάλο Έλληνα του 20ου αιώνα

    • NewsRoom

    Η Προέδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσέρχονται για την εξόδιο ακολουθία του Μίκη Θεοδωράκη, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στον Γάλατα Χανίων, Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021. Η εξόδιος ακολουθία τελείται,παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, συγγενών, φίλων, στενών συνεργατών και εκπροσώπων πολιτικών κομμάτων.Μετά το τέλος της νεκρώσιμης ακολουθίας, η σορός του μεγάλου Έλληνα συνθέτη θα μεταφερθεί στο κοιμητήριο του χωριού, προκειμένου να ταφεί δίπλα στον πατέρα του και τον αδελφό του, όπως ήταν και η τελευταία του επιθυμία. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ


    Αποχαιρετούμε τον τελευταίο μεγάλο Έλληνα του 20ου αιώνα όπως του αξίζει δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την εξόδιο ακολουθία του Μίκη Θεοδωράκη στον τόπο καταγωγής του, το Γαλατά Χανίων.

    «Έζησε μια ζωή με πάθος και ένταση. Υπηρέτησε με συνέπεια και πάθος τις αξίες τις ελευθερίας και της δικαιοσύνης μα πάνω από όλα την ενότητα των Ελλήνων» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός σημειώντας ότι ο Μίκης Θεοδωράκης «μετέτρεψε τη μουσική από ατομική εμπειρία σε πρόταγμα για συλλογική δράση».

    «Τον αποχαιρετούμε όπως τον αξίζει. Τον τελευταίο μεγάλο έλληνα του 20ου αιώνα» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης καταλήγοντας ότι «Τα τραγούδια του θα τα σιγοψιθυρίζουμε εμείς, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας σε ανάμνηση του σπουδαίου Έλληνα της ρωμιοσύνης» κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Διαβάστε επίσης:

    Συγκίνηση στο ύστατο χαίρε στον αθάνατο Μίκη Θεοδωράκη – Σε λαϊκό προσκήνυμα η σορός του στα Χανιά (live)

    Η Κρήτη «αποχαιρετά» τον Μίκη Θεοδωράκη

    Ο Αλ Πατσίνο αποχαιρετά τον Μίκη Θεοδωράκη: «Έδωσε πνοή στο Σέρπικο – Θα τον θυμόμαστε για πάντα»

     



    ΣΧΟΛΙΑ