ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Όλο το φάσμα των ελληνοαμερικανικών σχέσεων που βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο από ποτέ συζήτησαν κατά τη συνάντησή τους ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε την κ. Χάρις για την πρόθεσή του να φέρει για ψήφιση στη Βουλή τις επόμενες εβδομάδες την τροποποίηση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) Ελλάδας-ΗΠΑ.
Ακόμη, εξέτασαν τις προοπτικές στενότερης συνεργασίας στον αμυντικό τομέα που διανοίγονται μετά την πρόσφατη νέα τροποποίηση της (MDCA).
Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την Αντιπρόεδρο για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και υπογράμμισε τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης από την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας.
Συζήτησαν ακόμα για τις εξελίξεις στην Ουκρανία.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Citi για ΟΠΑΠ: Η Allwyn «ζυγίζει» το νέο σχήμα πριν την κρίσιμη γενική συνέλευση
- Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Παρακολούθησε την νίκη του Παναθηναϊκού AKTOR με την Χάποελ Τελ Αβιβ στο ΟΑΚΑ (φωτογραφίες)
- Το Ετήσιο Χριστουγεννιάτικο Gala της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε.)
- Αγρότες: Κλείνει όλη η Εθνική Οδός στα Μάλγαρα – Τρακτέρ και στα 2 ρεύματα