• Πολιτική

    Μητσοτάκης: Διευκολύνσεις σε πλήρως εμβολιασμένους όταν όλοι θα έχουν πρόσβαση σε εμβόλιο

    • NewsRoom

    Μητσοτάκης-Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο (φωτ. αρχείου)


    Δύο θέματα άνοιξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, το ζήτημα της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και των διευκολύνσεων στους πλήρως εμβολιασμένους.

    Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός ανέφερε στον σύντομο διάλογο που είχε μπροστά στις κάμερες με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι οι προσπάθειες κατά του κορονοϊού πρέπει να συνεχιστούν με ένταση προκειμένου να χτιστεί το τείχος ανοσίας και να συνεχιστεί η πτωτική τάση στα κρούσματα μέσα στο καλοκαίρι, ώστε προχωρήσει ομαλά η τουριστική περίοδος και να ανακάμψει η οικονομία.

    Αναφορικά με τις διευκολύνσεις στους πλήρως εμβολιασμένους ο πρωθυπουργός είπε ότι η συζήτηση θα ανοίξει το επόμενο διάστημα και συγκεκριμένα από τότε που όλοι οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση σε ένα εμβόλιο.

    Για την υποχρεωτικότητα των εμβολίων ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η συζήτηση θα ανοίξει και γι’ αυτό το θέμα, έστω για ορισμένες κατηγορίες εργαζόμενων όπως το υγειονομικό προσωπικό και τους εργαζόμενους σε κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων.

    Είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση αναμένει το πόρισμα της Επιτροπής Βιοηθικής και πως μετά από σύντομο δημόσιο διάλογο θα καταλήξει στις πολιτικές της.

    Εν κατακλείδι ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας πως η Πολιτεία συνεχίζει να βρίσκεται σε εγρήγορση, τα δεδομένα προς το παρόν είναι καλά και πως πρέπει να πεισθούν και οι πιο καχύποπτοι να εμβολιαστούν.

    Το εμβόλιο είναι δώρο, κατέληξε ο πρωθυπουργός.

    Διαβάστε ακόμη:

    Σκέρτσος: Πώς θα γίνει η διανομή των self test το επόμενο διάστημα – Τέλος η προμήθεια από τα φαρμακεία

    «Φρένο» στα σενάρια για ανασχηματισμό



    ΣΧΟΛΙΑ