• Πολιτική

    Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: Έρχεται δύσκολος χειμώνας, αλλά μετά έρχεται η άνοιξη

    • NewsRoom

    Από την συνάντηση Μητσοτάκη με τους βουλευτές Θεσσαλονίκης


    Συνάντηση με τους βουλευτές της ΝΔ που εκλέγονται στην Α’ και στην Β’ Περιφέρεια  Θεσσαλονίκης είχε σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος βρίσκεται στην συμπρωτεύουσα προκειμένου να έχει κύκλο επαφών με τους φορείς της πόλης εν όψει της επίσκεψής του στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου.

    Στην συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι βουλευτές του κόμματος πλην του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε μια σύντομη ενημέρωση για την εξέλιξη των έργων της Θεσσαλονίκης, τα οποία, όπως είπε, επιταχύνονται.

    Ο πρωθυπουργός ανέφερε στους βουλευτές ότι έρχεται δύσκολος χειμώνας, αλλά μετά θα ακολουθήσει άνοιξη για τη χώρα και στον υγειονομικό και στον οικονομικό τομέα. Ειδική αναφορά έκανε για το Ταμείο Ανάκαμψης, από το οποίο η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα θα πάρουν το μερίδιο που τους αναλογεί.

    Οι βουλευτές από την πλευρά τους ανέφεραν στον πρωθυπουργό βασικά ζητήματα της πόλης που έχουν να κάνουν κυρίως με τις υποδομές, αλλά και με την απασχόληση και την ανεργία.

    Μετά την συνάντηση με τους βουλευτές, ακολούθησε συνάντηση με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Βορείου Ελλάδος.

    Συμμετείχαν ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Ιωάννης Μασούτης, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Αναστάσιος Καπνοπώλης, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορπίδης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) Αθανάσιος Σαββάκης και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Ελλάδος (ΣΕΒΕ) Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

    Από την πλευρά της κυβέρνησης παραβρέθηκαν στη σύσκεψη ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο υφυπουργός αρμόδιος για την Έρευνα και Τεχνολογία Χρίστος Δήμας, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος και η διευθύντρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου.

    Αμέσως μετά ακολουθεί σύσκεψη με Επιστημονικούς Φορείς, στην οποία θα συμμετέχουν οι εκπρόσωποι του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας, του Διεθνούς Πανεπιστημίου, του Τεχνικού Επιμελητηρίου (Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας), του Οικονομικού Επιμελητηρίου (Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας), του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου (Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας) και του ΕΚΕΤΑ. Στη σύσκεψη θα παραβρίσκονται, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και οι κ. Δήμας, Τζιτζικώστας και Ζέρβας.

    Στις 14:00, ο Πρωθυπουργός θα έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις για την πορεία των έργων με τους επικεφαλής του Μετρό Θεσσαλονίκης, του ΟΑΣΘ, της Εγνατίας Οδού, της ΔΕΘ-HELEXPO, του ΟΛΘ, του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για το γήπεδο ΠΑΟΚ, του THESS INTEC και τον Δήμαρχο Δημήτρη Δεμουρτζίδη, για το Μητροπολιτικό Πάρκο Δήμου Παύλου Μελά. Κατά τη διάρκεια των συσκέψεων, ανάλογα με το αντικείμενο, θα παραβρίσκονται, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής, ο κ. Δήμας, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης και οι κ. Τζιτζικώστας και Ζέρβας.

    Στις 18:00 ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το Technopolis ICT Business Park.



    ΣΧΟΛΙΑ