• Πολιτική

    Μηταράκης: Να αντιληφθούμε τα συναισθήματα του κόσμου

    • NewsRoom
    Ο υπουργός Νότης Μηταράκης

    Νότης Μηταράκης, υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου


    Την ανάγκη η κυβέρνηση να εφαρμόσει «μία δίκαιη πολιτική ασύλου» υπογράμμισε ο νέος υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, σε δηλώσεις του μετά την ορκωμοσία του στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Όπως επισήμανε ο κ. Μηταράκης, «αντιλαμβανόμαστε το βάρος της ευθύνης, ειδικά εγώ ως νησιώτης βουλευτής βλέπω την πίεση των ροών τα τελευταία χρόνια να ταλαιπωρούν την Ελλάδα. Χρειάζεται να εφαρμόσουμε μία δίκαιη πολιτική ασύλου, μία πολιτική η οποία ανταποκρίνεται στις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας, αλλά παράλληλα μπορεί με αποτελεσματικό τρόπο να διαχωρίζει γρήγορα αυτούς που δικαιούνται διεθνούς προστασίας και σε αυτή την περίπτωση θα μείνουν για λίγα χρόνια φιλοξενούμενοι στη χώρα μας και αυτούς που δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας και βάσει των συμφωνιών επαναπροωθήσεων που υπάρχουν θα επιστρέφουν στη χώρα προέλευσης».

    «Βασική μας υποχρέωση», συνέχισε ο νέος υπουργός, είναι «να αντιληφθούμε τα συναισθήματα του κόσμου και παράλληλα και ισορροπημένα να ασκήσουμε και μεταναστευτική πολιτική βάσει των νόμων της χώρας». Κατέληξε λέγοντας ότι «η επανασύσταση του υπουργείου θα βοηθήσει στην ταχύτερη υλοποίηση των συμφωνημένων».



    ΣΧΟΛΙΑ