• Πολιτική

    Μήνυση Νίκου Παππά κατά του προέδρου της προανακριτικής – ΝΔ: «Ο πανικός είναι ολοφάνερος»

    • NewsRoom

    Νίκος Παππάς


    Μήνυση κατά του προέδρου της προανακριτικής επιτροπής Σταύρου Κελέτση κατέθεσε το μεσημέρι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, κατηγορώντας τον για αλλοίωση των πρακτικών από τις συνεδριάσεις της επιτροπής.

    «Στις 12 καταθέτω μήνυση κατά του προέδρου της προανακριτικής, ο οποίος κρίνει πως έχει το δικαίωμα να αλλοιώνει πρακτικά» έγραψε ο Νίκος Παππάς στο twitter.

    Η κίνηση του Νίκου Παππά προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία σε ανακοίνωση αναφέρει:

    «Ο πανικός του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Παππά για όσα έρχονται στο φως από τις καταθέσεις του κ. Χρήστου Καλογρίτσα, στην Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης της Βουλής, είναι πλέον ολοφάνερος.

    Ο κ. Παππάς, αντί να απαντήσει σε όσα αποκαλύπτει εναντίον του στην κατάθεσή του ο μάρτυρας, προχώρησε στο πυροτέχνημα της υποβολής μήνυσης στον Πρόεδρο της Επιτροπής, που εφαρμόζει πιστά τον Κανονισμό της Βουλής.

    Αλήθεια γιατί δεν καταθέτει μήνυση στον κ. Καλογρίτσα για όσα κατέθεσε εναντίον του, σχετικά με τις ‘εντολάρες’ που έπαιρνε από τον πρώην υπουργό για το στήσιμο του διαγωνισμού, τη ‘χρηματοδότηση’ μέσω δανεισμού για διάφορα εγχειρήματα στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης, το ότι ο ίδιος ‘κοιμόταν’ στο σπίτι του ‘Μεγαλοεργολάβου’;

    Αυτά δεν τα διάβασε στα Πρακτικά της Επιτροπής, στα οποία έχει απόλυτη και ανεμπόδιστη πρόσβαση;

    Όσο κι αν προσπαθούν ο κ. Παππάς και ο ΣΥΡΙΖΑ να αποπροσανατολίσουν τη συζήτηση από την ουσία της και να αποφύγουν να απαντήσουν στα αμείλικτα ερωτήματα που ανακύπτουν, δεν θα τα καταφέρουν. Ό,τι κι αν κάνουν, η αλήθεια για όλη αυτή τη σκοτεινή υπόθεση θα αναδειχθεί».

    Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τρίτη, πριν από την δεύτερη κατάθεση του Χρήστου Καλογρίτσα, ο Νίκος Παππάς δια του συνηγόρου του κατέθεσε αίτημα προς το προεδρείο της επιτροπής ζητώντας να λάβει το μαγνητοφωνημένο υλικό της πρώτης κατάθεσης του εργολάβου, καθώς υποστηρίζει ότι δεν έχουν αποδοθεί ορθά όσα ειπώθηκαν.

    Μεταξύ άλλων, ο κ. Παππάς υποστήριζε ότι «από την ανάγνωση των αντιγράφων των πρακτικών προκύπτει ότι η απομαγνητοφώνηση της εν λόγω συνεδρίασης δεν είναι πλήρης, αντιθέτως υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε ουσιώδεις δηλώσεις του εξετασθέντος μάρτυρος, όπως λ.χ. η ανάκληση του προηγούμενου ισχυρισμού του περί ύπαρξης γραπτών μηνυμάτων («sms») που δήθεν επιβεβαιώνουν τους κατατεθέντες ισχυρισμούς του, κάθως και οι διάλογοι μεταξύ των μελών της επιτροπής και δη του προέδρου αυτής Στ Κελέτση και της εισηγήτριας του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Τζάκρη, οι οποίοι διάλογοι μάλιστα δημοσιεύτηκαν σε πολλά ΜΜΕ και προκάλεσαν αντικείμενο δημόσιας συζήτησης».

    Διαβάστε ακόμη:

    Προανακριτική: Το ηχητικό της κατάθεσης Καλογρίτσα ζητά ο Ν. Παππάς – Παρελκυστική τακτική βλέπει η ΝΔ

    Καλογρίτσας στην προανακριτική: Ήμουν και είμαι αριστερός – Ο Παππάς με ήθελε «μπροστινό» για το «ΣΥΡΙΖΑchannel»



    ΣΧΟΛΙΑ