• Πολιτική

    Μήνυμα Τσίπρα στο εσωτερικό «στοχεύοντας» Κέντρο: Προσαρμόζουμε τον ριζοσπαστισμό στον ρεαλισμό

    • NewsRoom
    Τσίπρας

    Αλέξης Τσίπρας


    Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες στο εσωτερικό του κόμματός του έστειλε χθες το βράδυ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Ειδική αναφορά επιφύλαξε στον βουλευτή Χανίων, Παύλο Πολάκη, με σχόλιο στην αναφορά του περί σχέσης της Νέας Δημοκρατίας με δωσίλογους και Κοτζαμπάσηδες.

    Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα εξουσίας και «είναι υποχρεωμένος να προσαρμόζει τον ριζοσπαστισμό του το πλαίσιο του ρεαλισμού».

    Συγκεκριμένα δήλωσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα εξουσίας, είναι ανόητο να λέει κανείς ότι δεν έχει την επάρκεια να κάνει αντιπολίτευση ή να επανέλθει στην εξουσία…

    » Αλλά είναι υποχρεωμένος να προσαρμόζει τον ριζοσπαστισμό του στα πλαίσια του ρεαλισμού. Να διαμορφώνουμε μία πολιτική που θα είναι υλοποιήσιμη, αλλά δεν θα είναι μία από τα ίδια. Θα είναι μία πολιτική που θα αντιμετωπίζει τα προβλήματα.

    » Δεν έχουμε κανέναν διακαή πόθο να καταλάβουμε τις καρέκλες εξουσίας, εμείς αυτό που θέλουμε είναι να διαμορφώσουμε ένα σχέδιο για την επανεκκίνηση της οικονομίας προς όφελος της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας. Θέλουμε να βρούμε την χρυσή τομή, ώστε να κάνουμε εφαρμοσμένη πολιτική το ριζοσπαστικό μας πρόγραμμα».

    Για τις σκληρές εκφράσεις που ακούστηκαν από τον Παύλο Πολάκη κατά την συζήτηση της Προανακριτικής ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Δεν θεωρώ τη ΝΔ παράταξη των δωσιλόγων, όπως και ο Κολοκοτρώνης δεν ήταν ΣΥΡΙΖΑ. Σε μία πολιτική αντιπαράθεση ακούγονται και υπερβολές. Οι παρατάξεις έχουν την ιστορία τους. Δεν είναι η ΝΔ παράταξη δωσιλόγων, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η παράταξη του Κουφοντίνα, όπως μας έχουν κατηγορήσει».

    Με αυτοσαρκασμό σχολίασε την κατηγορία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποκινεί τις αντιδράσεις για τα κλειστά μαγαζιά στις περιοχές που εξαιρέθηκαν.

    «Η ζωή και οι ανάγκες τους ωθούν σε κινητοποιήσεις και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ… Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε την δυνατότητα να κατεβάζει τόσες δεκάδες χιλιάδες κόσμο στον δρόμο, θα ήταν ένα βήμα πριν την εξουσία. Οι ίδιοι όμως που τον κατηγορούν για τις κινητοποιήσεις λένε ότι με βάση τις δημοσκοπήσεις δεν είναι σε αυτή την θέση…».

    «Λάθος η καταγγελία για την Siemens»

    Για την καταγγελία για την Siemens σε σχέση με τα self test, απάντησε ότι υπάρχει ένα τεράστιο ζήτημα με τις απευθείας αναθέσεις.

    Ανέφερε συγκεκριμένα: «Στο συγκεκριμένο ζήτημα υπήρξε τοποθέτηση στελεχών χωρίς προηγούμενη εξακρίβωση της καταγγελίας. Είπαμε τότε ότι έγινε λάθος αλλά να δούμε τι γίνεται με τους διαγωνισμούς…

    Σε μία σειρά υπουργεία γίνεται πάρτι διασπάθισης δημοσίου χρήματος. Υπάρχει ένα όργιο αναθέσεων σε εταιρείες που φτιάχνονται δύο ημέρες πριν πάρουν την ανάθεση. Πρωταθλήτρια είναι μία φιλόδοξη πολιτικός, η κ. Σοφία Νικολάου που δεν εξελέγη στις προηγούμενες εκλογές. Δεν έχει υπάρξει ημέρα που να μην έχει κάνει απευθείας ανάθεση…Όλα αυτά έχουν οσμή σκανδάλων.

    Είναι μία σειρά υπουργεία που ακολουθούν αυτή την πολιτική. Ένα από τα κρισιμότερα θέματα είναι οι αναθέσεις του κ. Μηταράκη όπως και η ανάθεση της CISCO στην εκπαίδευση. Η κ. Κεραμέως μας έλεγε ότι η σύμβαση με την CISCO είναι δωρεάν αλλά δεν μας έδινε την σύμβαση. Για να ανακαλύψουμε τελικά ότι δεν ήταν δωρεάν αλλά κόστισε 2.000.000 ευρώ και το σημαντικότερο, η συγκεκριμένη εταιρεία έχει πλέον τα δεδομένα 1,5 εκατ. πολιτών. Αν υπήρχε υποψία ότι αυτά συνέβαιναν σε οποιαδήποτε άλλη περίοδο θα είχαν σπάσει τα πλακάκια. Συνολικά δημιουργείται με πρόσχημα την πανδημία ένα καθεστώς αδιαφάνειας που πλήττει συνολικά την δημοκρατία».

    Διαβάστε ακόμη:

    Ο Πολάκης βάζει στην θέση του και τον… Τσίπρα: Για να τελειώνουμε με τις παρανοήσεις!

    Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Λιβύη: Επανεκκίνηση σχέσεων με αποχώρηση ξένων στρατευμάτων και χωρίς τουρκολιβυκό μνημόνιο



    ΣΧΟΛΙΑ