• Πολιτική

    Ο Πολάκης βάζει στην θέση του και τον… Τσίπρα: Για να τελειώνουμε με τις παρανοήσεις!

    • NewsRoom


    Δεν άφησε ασχολίαστο το άδειασμα από τον αρχηγό του ο «αψύς» Παύλος Πολάκης.

    Αγνοώντας εντελώς τις προσπάθειες του επίσημου ΣΥΡΙΖΑ να μην κυριαρχηθεί η δημόσια πολιτική συζήτηση από εμφυλιοπολεμικές και διχαστικές αναφορές, ο Παύλος Πολάκης έδωσε τα ξημερώματα συνέχεια στην θεωρία του περί καταγωγής του ΣΥΡΙΖΑ από την «παράταξη των Κολοκοτρώνηδων, του Μακρυγιάννη, του Βελουχιώτη» και τις σχέσεις της ΝΔ με την «παράταξη των Κοτζαμπάσηδων και προεστών, των συνεργατών των Γερμανών και του Τσολάκογλου», όπως είπε πρόσφατα στην Βουλή.

    Χθες σε συνέντευξή τού στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, ο Αλέξης Τσίπρας κράτησε αποστάσεις από τις αναφορές του Παύλου Πολάκη απαντώντας σε σχετική ερώτηση: «Ούτε η ΝΔ είναι η παράταξη των δωσιλόγων ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ η παράταξη του Κουφοντίνα. Αυτά είναι ακρότητες. Το μείζον είναι να μιλάμε με όρους παρόντος και μέλλοντος και να δούμε τι έχουν να κομίσουν οι δυο αυτές παρατάξεις εφεξής».

    Λίγο αργότερα ο Παύλος Πολάκης έστειλε τη δική του απάντηση μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook: «Να το ΕΠΑΝΑΛΑΒΩ για να τελειώνουμε με τις «παρανοήσεις»: Η ιστορία της Ελλάδας μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους είναι η ιστορία της πάλης δυο παρατάξεων. Της προοδευτικής δημοκρατικής αριστερής που εξέφραζε την κοινωνική πλειοψηφία ΚΑΙ της συντηρητικής που εξέφραζε την εκάστοτε μειοψηφία των εκμεταλλευτών και της ολιγαρχίας. Η πρώτη ειχε Κολοκοτρωνηδες, Μακρυγιαννηδες, αγωνιστές της εθνικής ανεξαρτησίας και των εργατικών δικαιωμάτων, Βελουχιωτηδες, 114, Πολυτεχνείο, Αλλαγή. Η δεύτερη φτιάχτηκε από τους κοτζαμπασηδες τους Τουρκοκρατίας και σε αυτήν βρήκαν καταφύγιο, από μαυραγορίτες και δοσιλογους μέχρι υπόκοσμο των Γκοτζαμανηδων και χουντικούς! Τέλεια και παύλα ! Η ιστορία γράφει και δεν ξεγράφει!».

    Να το ΕΠΑΝΑΛΑΒΩ για να τελειώνουμε με τις «παρανοήσεις»:
    Η ιστορία της Ελλάδας μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους…

    Posted by Παυλος Πολακης on Monday, 5 April 2021



    ΣΧΟΛΙΑ