• Πολιτική

    Μητσοτάκης προς Τίρανα: Η πορεία προς την ΕΕ ταυτίζεται με τον σεβασμό της ελληνικής μειονότητας

    • NewsRoom

    Ο σύλλογος Βορειοπηρωτών “ΟΜΟΝΟΙΑ” ψάλλουν τα Κάλαντα των Χριστουγέννων στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, στα γραφεία της ΝΔ, ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ


    Νέο μήνυμα προς την κυβέρνηση της Αλβανίας έστειλε τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα που άκουσε από τον σύλλογο Βορειοηπειρωτών «Ομόνοια».

    Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε την προειδοποίηση που είχε απευθύνει προς την κυβέρνηση του Έντι Ράμα κατά την ομιλία του στην Βουλή για τον προϋπολογισμό, ξεκαθαρίζοντας πως η πορεία της Αλβανίας προς την ΕΕ είναι συνδεδεμένη με τον σεβασμό της ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου. Αφορμή τότε είχε σταθεί η προκλητική στάση της αλβανικής κυβέρνησης, η οποία αρπάζει τις περιουσίες Βορειοηπειρωτών στη Χιμάρα.

    «Η πορεία της Αλβανίας προς την ΕΕ και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς είναι ταυτισμένη με το σεβασμό των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας» τόνισε με έμφαση τη Δευτερα ο κ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας μάλιστα πως το μήνυμά του προς τα Τίρανα, «δεν επιδέχεται καμίας απολύτως αμφισβήτησης».

    Παράλληλα διαβεβαίωσε τους Βορειοηπειρώτες ότι «θα είμαστε πάντα κοντά στα αναφαίρετα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας».

    Πέρα από τον σύλλογο Βορειοηπειρωτών, ο πρόεδρος της ΝΔ άκουσε κάλαντα και από τον σύλλογο Κρητών «Ασή Γωνιά», με ένα μικρό κορίτσι να του χαρίζει μια μαντινάδα με πολιτικό «άρωμα»:

    «Η Αριάδνη είμαι εγώ και μίτο σου χαρίζω
    Σκότωσε τον Μινώταυρο να βγούμε απ’ το γκρίζο
    Όταν μπεις μες στον λαβύρινθο ποτέ να μην ξεχάσεις
    Τον μίτο να τον εβαστάς στην έξοδο να φτάσεις
    Του λιονταριού τη δύναμη Να έχεις σαν κυβερνήσεις
    Και τς’ Αθηνάς τη σύνεση Θεριά να καταλύσεις».

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα άκουσαν τα Κάλαντα των Χριστουγέννων από το Σύλλογο Κρητών “Ασή Γωνιά”. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

    Τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα είπαν στον κ. Μητσοτάκη τα παιδιά του κέντρου προστασίας ανηλίκων «Φάρος του Κόσμου» από τον Δενδροπόταμο της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Ο «Φάρος του Κόσμου» λειτουργεί με την φροντίδα και την αγάπη της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, υπό την μέριμνα του π. Αθηναγόρα Λουκατάρη. Στόχος του είναι η προστασία, η δημιουργική απασχόληση και η ομαλή ένταξη των νέων του Δενδροποτάμου στην κοινωνία και κατ’ επέκταση η εξάλειψη των προκαταλήψεων εις βάρος των Ρομά σε όλη την Ελλάδα.

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα άκουσαν τα Κάλαντα των Χριστουγέννων από τα παιδιά του κέντρου προστασίας ανηλίκων “Φάρος του Κόσμου”. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

    Τα παιδιά ευχαρίστησαν τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για την πρόσκληση και του τραγούδησαν τα παραδοσιακά κάλαντα και άλλα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μαθητές ψάλλουν τα κάλαντα στον Αλέξη Τσίπρα και την Μπέτυ Μπαζιάνα (video)



    ΣΧΟΛΙΑ