• Πολιτική

    Μήνυμα Μητσοτάκη: Η Άγκυρα να μην παρερμηνεύει την ήπια στάση μας

    • NewsRoom

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Σερβίας, Αλ. Βούτσιτς


    Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια των κοινών δηλώσεών του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Σερβίας, Αλεξάντερ Βούτσιτς.

    Αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η ήπια στάση της Ελλάδας δεν πρέπει να παρερμηνεύεται. Υπογράμμισε πως η παρανομία δεν γεννά δίκαιο και πρόσθεσε: «Διαθέτουμε τα μέσα και τη βούληση να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας. Το σύνολο της διεθνούς κοινότητας τάσσεται υπέρ της Ελλάδας και απορρίπτει το σύμφωνο Τουρκίας-Λιβύης. Έχουμε ισχυρούς συμμάχους που το έχουν καταδικάσει».

    Στην συνάντηση με τον Σέρβο πρόεδρο, οι δύο ηγέτες είχαν την ευκαιρία να επαναβεβαιώσουν τις άριστες σχέσεις Ελλάδας – Σερβίας, ενώ υπέγραψαν συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας.

    Παράλληλα, πρωτοβουλία να φιλοξενηθούν στη Σερβία ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που βρίσκονται στην Ελλάδα ανέλαβε ο κ. Βούτσιτς και ο πρωθυπουργός τον ευχαρίστησε για τη στάση του, σημειώνοντας ότι η Σερβία δεν είναι μέλος της ΕΕ, αλλά υποψήφια προς ένταξη χώρα.

    Τόνισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει πλήρως και προτίθεται να προσφέρει τεχνογνωσία για την ένταξή της.



    ΣΧΟΛΙΑ